Vad kan hemfixare göra?

Inkoppling av Digital-TV och IP-TV

499kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och helger

Inkoppling av Digital-TV och IP-TV

Ofta får våra kunder hjälp av sin TV-leverantör med inkoppling, felsökning och att hitta kanalerna – en så kallad kanalsökning per telefon. Förfarandet kräver att personen är händig med fjärrkontrollen och allmänt tekniskt bevandrad. Så är ofta inte fallet och Hemfixarna hjälper dagligen massor av kunder att komma tillrätta med sina TV-problem. Vi både kanalsöker och ansluter Digital och IP-TV boxar till våra kunders TV-apparater med stor precision.

Att få hem en Fixare som löser TV-problem är billigare och snabbare än många tror, beställ hem en Fixare redan idag så löser vi TV-strulet en gång för alla!

Få rätt inkoppling, från analog till Digital-TV

Nuförtiden finns bara ett fåtal TV-operatörer som har kvar analog sändning, det vill säga att man utan kort eller box kan titta på TV. Dessa operatörer levererar TV-signalerna i ett klassiskt koaxialkabelnät (kabel) som ansluter huset via gatan. Vanligtvis finns även digitalt sända TV-kanaler som en tilläggstjänst parallellt. Exempel på leverantörer som har ett analogt grundutbud som man kan se utan box är Com Hem, Sappa, C-Sam och Sydantenn. I de boxlösa TV-systemet används TV:ns vanliga fjärrkontroll vid kanalbyte och för att komma åt text-TV mm.

Tittar man via marksända nätet (Boxer) eller från satellit (Canal Digital och Viasat) finns endast digital TV distribution sedan 10 år tillbaka. I all digital distribution behöver kunden ha en digitalmottagare, ett kort och ett abonnemang. Moderna TV-apparater har inbyggda digitalmottagare som kompletteras med kortläsare och kort för att mottagning skall kunna ske. Äldre TV-apparater måste förses med en extern digitalmottagare, en sk: Digital-TV box. I boxen stoppas kortet in. Dessa externa boxar ansluts till TV:n med kabel.

Äldre TV-apparater har SCART-anslutning medans modernare ansluts med en HDMI-kabel. HDMI-kabeln är digital och klarar betydligt högre upplösning samt inkluderar styrningar och andra typer av kommunikation mellan box och TV. Hemfixarna rekommenderar alltid att använda en HDMI-kabel om det är möjligt.

Kabeln mellan antennuttaget och digital-TV boxen måste sitta i ordentligt för att få bra signalkvalitet. Har man frysningar i bilden eller rutor (oftast gröna) sk. pixleringar tyder det på dåligt ansluten box eller TV med inbyggd box. Kontrollera alltid anslutningskabeln innan ni kontaktar Hemfixarna.

Effektiv inkoppling av IP-TV

Allt mer TV distribution övergår till att sändas över IP i LAN-nätet, det vill säga i samma kabel som Bredbandet. Denna distributionsform anses av många vara den som slutligen kommer ersätta andra former. Även i detta fall behövs en box för att titta på TV, en sk. IP-TV box. Gemensamt för IP-TV lösningar är att de kräver en av nätleverantören tillhandahållen speciell router som separerar IP-TV från bredband och telefoni. De olika tjänsterna kommer ut på olika portar (kontakter) på baksidan. Ansluter man IP-TV:n till fel port fungerar det inte.

För att felsöka på Digital och IP-TV måste man vara medveten om vem som är leverantör av tjänsten. Olika leverantörer har olika sätt att koppla in boxar och olika boxar (Digital respektive IP-TV) har olika anslutningskablar. Om felet beror på dålig signalkvalitet i kabelnät måste leverantören kontaktas. Vi rekommenderar alltid att man börjar med att ringa leverantören som via telefon kan göra en bedömning om allt står rätt till med signalkvaliteten.

Självklart kan Hemfixarna hjälpa till att ställa in och optimera både analog, digital och IP-TV. Våra fixare kan även ansluta externa hårddiskar till boxar så att man kan spela in program. Vi hjälper även massor av kunder med att sätta upp favoritlistor och låsa ute olämpliga TV-kanaler för barnen i hushållet.

Välj Inkoppling och felsökning av Digital-TV och IP-TV från Hemfixarna till ett lägre genom att utnyttja RUT-avdraget, beställ hem en Fixare redan idag!

 

Boka nu