MENY

Vad kan hemfixare göra?

Dataräddning

499kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och helger

Rädda data från trasiga hårddiskar

Ingen vill vara med om paniken när hårddisken går sönder. I efterhand tänker man alltid att man skulle gjort en backup i molnet eller på en extern hårddisk, men det är alltid lätt att vara efterklok. Till skillnad från vad många tror går det däremot att rädda innehållet på hårddiskar och denna räddning är närmre än du tror. Vi samarbetar med Ahlberg Data som kan extrahera och rädda data från din trasiga hårddisk.

Våra Fixare hjälper dig med att plocka ur hårddisken ur datorn, skicka denna till Ahlberg Data samt beställa en ny hårddisk som vi sedan installerar.

Hur ser man att hårddisken är trasig?

Det första steget i att byta ut en defekt hårddisk och rädda filerna är genom att säkerställa att hårddisken faktiskt är trasig. Detta kan man göra på en Windows-dator genom att plocka ur hårddisken från den sjuka datorn och koppla in den i en annan dator. Detta görs enklast med en s.k. hårddiskkabinett med SATA-kontakt som du stoppar hårddisken i och sedan kopplar in i en USB-port på den andra datorn.

För att kontrollera om du har en defekt hårddisk i en dator med Mac OS X – såsom en Macbook eller Macintosh – kopplar Fixaren en anslutningskabel – såsom FireWire -mellan de två Mac-datorerna och trycker sedan tangenten ”T” för Target Boot på den fungerande datorn. Om hårddisken är intakt kommer man kunna se filerna i datorn, och om inte står läget klart: Hårddisken är trasig.

Vi plockar ur den trasiga hårddisken och beställer en ersättare

När Fixaren vid hembesök konstaterat att hårddisken är trasig börjar vi med att plocka ur den ur din laptop eller stationära dator. Under hela processen ser vi till att noggrant visa dig hur processen av att plocka ur en hårddisk går till så att du kan göra det själv nästa gång. När vi har extraherat hårddisken tar vi kontakt med Ahlberg Data som återkommer till dig.

Har man exempelvis tidigare använt sig av en klassisk HDD kan det vara fördelaktigt att uppgradera till den moderna SSD:n för att undvika ett liknande problem i framtiden. HDD står för engelskans ”Hard Disk Drive” och detta är det vanligaste lagringsmediet idag. I en HDD finns det skivor som snurrar och läses av vilket innebär att den är mycket mottaglig för fysiska skador. Med en modern SSD (Solid State Drive) sparas all information i ettor och nollor istället för på skivor, och därmed är risken mycket mindre för att datan korrumperas eller att hårddisken går sönder om datorn faller till marken.

Ahlberg Data räddar datan

Efter att Fixaren har plockat ur den trasiga hårddisken pausas uppdraget. När vi tagit ut hårddisken skickar du hårddisken i en vadderad förpackning och postar till dem. Hur stor del av filerna som går att rädda varierar från situation till situation då det är helt beroende på omfattningen av hårddiskens skada. Oftast kan Ahlberg Data rädda nästintill alla filer på hårddisken, men i sällsynta fall är skadorna så pass stora att hårddisken är bortom räddning. Efter extraktionen får du hem ett valfritt lagringsmedia med dina filer på, och sedan kommer Fixaren på ett återbesök för att montera den nya hårddisken i datorn och flytta över filerna från lagringsmediat till den.

Vi ser till att operativsystemet installeras och konfigureras korrekt på den nya hårddisken och hjälper dig installera de program du vill ha så att du inte saknar något. Våra Fixare gör allt för att du ska bli så nöjd som möjligt, och därmed erbjuder vi 100 % nöjd-kund-garanti vid bokning av uppdrag.

Ta hem en Fixare – Rädda dina filer idag!

Har du en trasig hårddisk därhemma? Vår Fixare öppnar upp din dator, plockar ur hårddisken och hjälper dig skicka hårddisken till Ahlberg Data. Vi ser till att du får tillbaka dina filer oavsett hur mörkt det än ser ut – Där det finns en vilja finns det en möjlighet.

Boka din Fixare och få hjälp med att rädda data från din defekta hårddisk idag!

Boka nu