Vad kan hemfixare göra?

Installation av robotgräsklippare

3495kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och helger

Gräsklippning –en av våra största tidstjuvar

Visst kan det vara bra motion och ibland meditativt att klippa sin gräsmatta. Men för flertalet av oss tar gräsklippningen tid från andra viktiga aktiviteter och åtaganden. Med en rätt installerad robotgräsklippare frigörs oceaner av tid till annat. Kanske just därför ökar nu antalet markant och det tysta surret av en robotgräsklippare hört i allt fler trädgårdar.

Tätare gräsmatta med robotgräsklippare

En robotgräsklippare arbetar tyst och effektivt det antal timmar som behövs för att hålla din gräsmatta perfekt trimmad. Det innebär att gräset klipps oftare vilket en samstämmig expertis anser befrämjar kvalité och täthet. Inte bara den nästan dagliga klippningen av varje grässtrå utan även att klippningen sker från olika håll gör gräsmattan tjock och frodigt grön.

Vi installerar din robotgräsklippare

Uppfinningen har snart 20 år på nacken och klipparna har med tekniks innovation blivit allt bättre med åren. Inte bara klipptekniker utan även styrsystem har förbättrats. Det innebär att kraven på installationen för att ta del av framstegen ökat och det är stor skillnad på en bra eller perfekt installation. Främst handlar det om att sätta avgränsningstråden (och ibland navigeringstråden) på bästa möjliga sätt.

En installation av robotgräsklippare börjar alltid med att man synar av tomten. Våra Fixare samråder med dig om bästa möjliga dragning av avgränsningstråden. Ingen tomt är den andra lik varför vår erfarenhet kommer väl till pass. En skiss i all ära med vid vårt besök sätter vi grunden för ett långt och lyckat samspel med robotgräsklipparen. Viktigt är även att finna lämplig plats för ladd stationen som i robotgräsklipparens liv är lika med hemma. Laddstationen är nämnligen punkten klipparen utgår från vid sina turer på gräsmattan.

Därefter och med måttband börjar installationen av begränsningskabeln. Med märlor fästs tråden i gräsmattan. För ett lyckat resultat måste gräsmattan vara nyklippt. Kanske är det sista gången du klipper gräsmattan så gör det med andakt. När begränsnings (och i vissa fall även navigeringstråden) fästs börjar vi programmeringen och upplärningen av robotgräsklipparen. Sedan är det dags för jungfruturen.