Vad kan hemfixare göra?

Ljud, bild, digital-TV och IP-TV

499kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Vi får ljud, bild, digital-TV och IP-TV att fungera!

Vi hjälper till att ställa in och optimera allt från analog till digital och IP-TV. Våra Fixare är unga teknikintresserade killar och tjejer med bred erfarenhet av att lösa problem med ljud, bild och TV-tekniken hemma hos våra kunder.

Ofta beror problem med TV mottagningen på att operatörens TV-box är felaktigt ansluten till TV:n. Här gäller det att använda rätt kabel och att inställningarna är rätt både i Digital-TV boxen och i TV:n. Våra Fixare kan även ansluta externa hårddiskar till boxar så att man kan spela in program som sänds. När vi är på plats hjälper vi dessutom till med att sätta upp favoritlistor och spärra olämpliga TV-kanaler för barnen i hushållet.

Ljud, bild, digital-TV och IP-TV behöver inte vara komplicerat. Med oss finns hjälpen snabbare och närmare än du tror – beställ en hem Fixare redan idag!

Hjälp med ljud, bild, digital-TV eller IP-TV?

Nuförtiden levereras TV i olika medier från ett antal leverantörer (operatörer) vilket gör alla TV-problem unika. Gemensamt är att de alla löses bäst på plats i hemmet utav en av våra duktiga Fixare.

Analog och digital-TV

Levereras via antenn-nätet av ComHem och ett antal mindre operatörer. Det analoga TV-utbudet skickas som vanlig bild och ljud och kan ses utan box medan tillvalskanalerna skickas krypterat och tas emot, antingen direkt i TV:n, eller med en av operatören levererad extern box. I båda fallen krävs det att man har ett programkort.

Satellitsänd TV

Kräver att man har en parabolantenn monterad på utsidan av huset. Antennen måste ha fri sikt mot himlen. Operatörer som sänder via satellit är Canal Digital och Viasat. Programkortet levereras av operatören.

Marksänd TV

Sänds via TV-master av Boxer. Alla kanaler kräver att man har inbyggd digital-TV box eller en extern box. Även här krävs ett programkort. Förutom bra mottagningsförhållande är det viktigt att TVn eller digital-TV boxen har rätt installerad mjukvara.

Fiber-TV, IP-TV eller Bredbands-TV

Allt mer TV distribution övergår till att sändas över IP i LAN-nätet, det vill säga i samma kabel som bredbandet. Denna distributionsform anses av många vara den som slutligen kommer ersätta andra former. Fiberutbyggnaden går med en rasande fart i Sverige och allt fler går över till att titta på Fiber-TV som är samma sak som IP-TV. I dessa fall behövs en box för att titta på TV, en sk. IP-TV box. Gemensamt för IP-TV lösningar är att de kräver en av nätleverantören tillhandahållen speciell router som separerar IP-TV från bredband och telefoni. Vanligtvis är den inbyggd i fiberöverlämningen den sk. fiberkonvertern (CPE).

Smart-TV

Många moderna TV-apparater (bildskärmar) har en IP-anslutning vari en LAN-kabel kabel kan anslutas. Förutom att TV:n måste vara ansluten till bredbandet behövs även appar som används när man ska titta på olika TV-tjänster. Hemfixarna rekommenderar alltid att Smart-TV:n ansluts med LAN-kabel i stället för över det trådlösa nätverket, i synnerhet om det är långt avstånd mellan router och TV. En dålig förbindelse i överföringen från Internet leder till en lägre upplösning eller frysningar i bilden.

Vi hjälper många kunder att få bild och ljud genom att installera och konfigurera kundens Smart-TV. Våra Fixare hjälper även till med felsökning och att installera de appar som kunden behöver för att komma åt sina favorittjänster.

Varje TV lösning är unik

För att felsöka på alla typer av TV-tjänster såväl analog, digital som och IP-TV måste man vara medveten om vem som är leverantör av tjänsten. Olika leverantörer har olika sätt att koppla in boxar och olika boxar (Digital resp IP-TV) har olika anslutningskablar. Självklart kan Hemfixarna hjälpa till att ställa in och optimera både analog, digital-TV och IP-TV. Alla våra Fixare har den kompetens som krävs för just ditt TV-problem. Dessutom har Fixaren tillgång till Hemfixarnas interna kunskapsbank där Fixare genom åren samlat mängder med tipps och erfarenheter under våra uppdrag hos kunder. Med detta tillsammans med sökbar information på Internet är det ytterst sällan vi går bet.

Tveka inte att lösa TV-problemen en gång för alla – beställ hem en Fixare redan idag!

Boka nu