Vad kan hemfixare göra?

Bredband och internetåtkomst

699kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Gör rätt från början med bredband och internetåtkomst

Hemfixarna samarbetar med flera kabel-TV och bredbandsleverantörer och operatörer. Operatörerna skickar oss på felsökningar som antas ha med handhavande att göra. Det innebär att våra Fixare har stor erfarenhet av bredband som levereras via allt från fiber till Kabel-TV nätet och ADSL. Våra Fixare kan lätt identifiera om problemet beror på leverantören och om ett nytt modem måste beställas eller ett befintligt kalibreras. Vår diagnos används ofta i korrespondensen med leverantören för att beskriva problemet med Internetåtkomsten. Ofta tar vi på kundens uppdrag kontakt med bredbands och TV-operatören för att lägga en korrekt felanmälan.

Våra Fixare är unga teknikexperter som växt upp med Internet och bredband. För dem hör problem med bredband och internetåtkomst till en del av uppväxten och är därför lika enkelt som en promenad i parken. Våra Fixare finns i hela landet och är alltid redo att hjälpa till. Vanligtvis besöker vi kunderna under kvällstid och på helger eftersom våra Fixare har studier eller andra jobb dagtid.

Hjälp med bredband och internetåtkomst från en personlig tekniker är närmre än du tror – beställ en Fixare redan idag!

Hur ser bredbandet och internetåtkomsten ut där du bor?

Beroende på om man får bredbandet via fiber, kabel-TV nätet (DOCSIS) 4G-modem eller telefonnätet (ADSL) är det helt olika teknologier som man använder sig av. Våra fixare är experter på samtliga dessa, men behöver först veta vilken typ av anslutning du har innan de kan hjälpa dig. Så här fungerar olika typer av bredbandsteknologier:

ADSL

Har en maximal överföringshastighet på ca 30 Mbps. Hastigheten sjunker och blir lägre när det går ut från telestationen då telefonnätet är passivt. För att få bättre internetåtkomst hemma är det viktigt att ha ett så kort avstånd till modemet som möjligt och att det är hög kvalitet på anslutningskabeln. Modemet skall sitta i det första telefonjacket för att den fasta telefonen via telefonuttaget (inte IP-telefon) skall fungera korrekt.

Kabel-TV nätet

Kabel-TV-nätet är lika snabbt oavsett var du bor då nätet är aktivt. DOCSIS-standarden levererar överföringshastigheter på dryga 500 Mbps, vilket är nästan lika snabbt som fiber. Kabel-TV modemet måste vara anslutet med en speciell koaxialkabel med skruvbara F-kontakter som tillhandahålls av bredbandsleverantören. Det är oerhört viktigt att kabeln sitter i ordentligt samt att den inte är klämd i dörrar eller är böjd i 90 graders vinklar.

Fiber

Att vara ansluten med fiber innebär att man får absolut högsta hastighet och framtidssäkerhet. I fiberkabeln färdas signalerna med ljusets hastighet och det finns inga aktiva komponenter som kan strula på vägen. I alla typer av fiberanslutning landar signalerna i en fiberkonverter som sitter i bostaden. Kundens utrustning ansluts sedan i ett vanligt LAN uttag av typen RJ 45.

4G-router

Surfar man med en 4G-router använder marknätets basstationer för Bredband vilka tillhör respektive operatör. Hastigheten och prestandan är beroende av hur många användare som finns på varje mast, avståndet till masten och mottagningsförhållandet. Bor man i ett hus med betongväggar är det normalt svårare för radiosignalerna att nå igenom än till exempel en trävägg. På kvällarna när folk kommer hem och skall titta på streamad TV ökar bandbreddsbehovet hos kunderna varvid prestandan vanligtvis går ner en aning. Detta problem löser operatörerna genom att ständigt bygga ut näten och sätta upp flera master.

Oavsett accessmetod har våra Fixare en bred och djup kunskap om de olika teknikerna och hur man skall felsöka bredbandet så att man får Internetåtkomst med bästa prestanda. Om våra kunder betalar för ett bredbandsabonnemang på 50 Mbps ser vi till att hen får det, så är det bara. Vi ger oss inte förens allt är perfekt, både internetuppkopplingen och routerns insida skall vara rätt konfigurerade. Inget ligger oss så varmt om hjärtat som bredband och Internetåtkomst. Boka en fixare idag så ser din personliga tekniker till att du får maximal prestanda på ditt bredband redan idag!

 

Boka nu