Vad kan hemfixare göra?

IP länkar över elnätet

499kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Vi finns i hela Sverige

Välj IP länkar över elnätet, slipp onödigt kablage

Det är alltid bäst att dra en LAN-kabel för att få så bra och stabilt nätverk som möjligt hemma. Dessa kablar finns färdiga i olika längder upp till 50m. Men självklart är det många gånger både fult och irriterande att snubbla på en kabel som är dragen genom hela bostaden. Den händige monterar kanske en plastlist för att dölja kabeln men det kostar både tid och pengar.

Ett smart alternativ är då att använda IP länkar över elnätet som då blir en bärare av nätverkssignalen. Tekniken omnämns ofta som ”HomePlug” därför att det är just det man gör. Man sätter en plugg i ett eluttag och en annan där man vill hämta upp nätverket. Dagligen hjälper våra händiga Fixare kunder med att installera IP-länkar sk, HomePlugs, ofta i syfte att förstärka WiFi-täckningen i hemmet. Vanligtvis är installationen gjord på mindre än en timme. Att få hem en riktigt duktig Fixare som en gång för alla förbättrar nätverket hemma är billigt och enkelt. -tveka inte, beställ hem en Fixare redan idag!

Installation av IP länkar över elnätet

En regel är att båda eluttagen bör vara på samma fas i elskåpet, men det fungerar även om så inte är fallet. Oftast hittar båda HomePlugen varandra när man stoppar i dem, och om man vill ansluta fler trycker man vanligtvis på en knapp så kopplar de ihop sig. Om man får till det kan överföringshastigheter på upp mot 1 Gbps uppnås. Det är här vi kommer in i bilden.

Våra Fixare är vana att hantera alla typer av nätverksinstallationer och IP länkar över elnätet. Genom att dagligen sätta upp och kalibrera IP-länkar har vi stor erfarenhet av alla upptänkliga miljöer och konfigurationer. Även mer avancerade lösningar som innefattar flera Homeplugs vilka skall verka i symbios. Inte ett hem är det andra likt och skulle Fixaren behöva hjälp står vår interna kunskapsbank för svaret på frågorna. Inte förens IP-länken är helt stabil och fått upp full överföringshastighet lämnar Fixaren bostaden.

Felsökning av IP länkar över elnätet

Skulle det visa sig att länken är dålig mellan HomePlugarna kan vi felsöka då utrustningen har ett administrationsgränssnitt. Även här rådfrågar Fixaren vår interna kunskapsbank för att få uppslag på lösningar för att få bästa prestanda. Sällan står vi handfallna utan finner en lösning som är optimal i det aktuella hemmet. Ibland går det att byta El-uttag och därmed få en stabilare och snabbare förbindelse mellan HomePlugen. Våra Fixare ger sig inte innan problemet är permanent löst oavsett hur komplicerat felet är.

En felsökning på icke fungerande HomePlugs är ganska komplicerat och det är svårt att ange hur lång tid det tar att hitta den optimala inställningen, men vanligtvis har vi en lösning inom några timmar. Trots det så är IP länkar över elnätet ett mycket mindre tidskrävande alternativ och dessutom mycket snyggare än att ”spika kabel” hela vägen.

Hjälpen finns närmare och snabbare än du tror – beställ en Fixare redan idag!

 

Boka nu