Vad kan hemfixare göra?

Nätverk och WiFi

599kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Trådlösa nätverk och WiFi – från installation till optimering

Våra Fixare älskar att konfigurera nätverk och optimera trådlösa nätverk (WiFi). Flertalet Fixare har läst nätverksteknik i skolan, men främst kommer erfarenheterna av faktisk problemlösning. En stor del av våra uppdrag rör WiFi och vi brinner för att felsöka nätverk och optimera trådlösa WiFi-nätverk. Självklart ser din personliga tekniker även till att hemnätverket blir säkrare genom att kryptera det trådlösa nätverket ordentligt.

Självklart är våra Fixare duktiga på att installera nätverksskrivare så att du kan skriva ut från såväl stationära som bärbara datorer i hemmet. Här handlar det om inställningar både på skrivaren och rätt drivrutiner i datorer och andra anslutna enheter.

Nätverksåtkomst och att få bredband på alla anslutna datorer är en självklarhet för våra Fixare. Vid hembesöket sätter vi upp alla enheter tillsammans i dess verkliga miljö och ser till att de samverkar i nätverket. Hjälpen finns närmare och snabbare än du tror, beställ en Fixare redan idag!

Hur fungerar ditt trådlösa nätverk?

Routern är hjärtat i hemmets nätverk. En router kan ha flera enheter (datorer, mobiler, surfplattor, Smart-TV, skrivare mm) anslutna samtidigt. Routern fördelar nätverkstrafiken och bredbandet till rätt enhet så att man både kan komma ut på Internet och skriva ut på en nätverksskrivare samtidigt. Förutom val, som att optimera det trådlösa nätverket, kan man även ställa in så att enheter på insidan blir synliga från Internet. Detta gäller till exempel om man har IP-telefoni eller en lokal lagringsenhet s.k. NAS som man vill nå från Internet. Våra Fixare har all den kunskap som krävs för att konfigurera routern i nätverket så att de anslutna enheternas behov tillgodoses.

Routern fungerar även som en enkel brandvägg genom att enheter på insidan inte kan ses från Internet (utsidan). Detta medför att man normalt är ganska skyddad på insidan. Självklart skall man även ha brandväggen aktiverad även i hemmets alla datorer för att på så vis få en ännu högre säkerhet. Routrar med ett aktivt trådlöst nätverk (WiFi) skall självfallet vara inställda så att det trådlösa nätet är krypterat, en självklarhet för våra Fixare men inte för alla. Säkerheten och sårbarheten som Internetanvändare blir allt viktigare och är en prioriterad fråga för oss på Hemfixarna.

Din personliga tekniker vidtar rätt åtgärder för just ditt trådlösa nätverk

Vi börjar alltid med att analysera ditt trådlösa nätverk på plats för att få en tydlig problembild. Efter att vi analyserat nätverkets prestanda kommer vi med en konkret åtgärdsplan. Ibland föreslår Fixaren att man kompletterar trådlösa nätverk med ytterligare accesspunkter för att öka täckningen i hela kundens bostad. Fixaren föreslår sedan optimal placering av repeatern så att alla rum där man vill ha WiFi får rätt radiostyrka och full täckning.

Våra Fixare är duktiga på att optimera det trådlösa nätverkets prestanda. Främst handlar det om att göra inställningar som “tvingar” din router att använda vissa kanaler som inte används av andra nätverk i omgivningen. Oftast räcker det att optimera WiFi-inställningarna men ibland, i lite större bostäder, kan det vara lämpligt att placera ut ytterligare accesspunkter sk. repeaters. Dessa kan antingen förbindas med LAN-kabel, via elnätet (s.k. Homeplugs) eller trådlöst. Om en repeater ansluts trådlöst via WiFi-nätverket tas lite av kapaciteten i anspråk, vilket gör detta till det sämsta alternativet.

Att se till att krypteringen är påslagen är ett måste vid alla våra hembesök. Allt för ofta stöter vi på kunder vars trådlösa nätverk är helt öppet för grannar och förbipasserande. Vi slår då på krypteringen och ser till att kundens alla enheter konfigureras med rätt lösenord.

Låt oss få bukt med problemen i ditt trådlösa nätverk en gång för alla – Skaffa en personlig tekniker genom att boka en Fixare redan idag!