Vad kan hemfixare göra?

Larm och trygghet

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Skapa ditt egna smarta larmsystem

Ett smart hem är inte bara bra för bekvämlighetens skull, utan även för din trygghet. Exempelvis kan ett smart låssystem – med hjälp av små brickor som kallas för ”RDIF-taggar” – användas för att sätta igång en serie händelser så fort du låser upp dörren. Dessa RDIF-taggar har även en fördel gentemot de traditionella nycklarna då de enkelt går att spärra genom telefonen ifall de skulle försvinna. Eller varför inte välja att skippa nycklar och taggar helt? Med en säker Bluetooth-anslutning ser vi till att du aldrig behöver fumla med nycklarna igen, när Fixaren har varit där kan du låsa upp ytterdörren direkt i telefonen.

Hemmet kan konfigureras till ett omfattande larmsystem med en uppsjö av tillgängliga rökdetektorer, sirener och glaskross-sensorer. När en sensor upptäcker aktivitet får du en push-notis i telefonen. Efter att vi har kopplat dina smarta högtalare och kameror till systemet kan du vid ett inbrott sedan tala direkt till inkräktaren. På detta sätt undviker du också onödiga månadskostnader till larmbolag medan du kan styra säkerheten genom telefonen. För våra Fixare som ofta är teknikstudenter med ett djupt intresse och engagemang är inget smart hem för avancerat. Kontakta oss i kundtjänsten så ger vi en fingervisning om tidsåtgången och därmed en prisindikation. Låt oss sätta tänderna i ditt smarta hem och även göra det säkert, beställ hem en Fixare redan idag!

Kryptering av ditt smarta hem

Vi hjälper dig att även att konfigurera och kryptera ditt larmsystem. För att ha ett så säkert larmsystem som möjligt rekommenderar vi att du väljer produkter från det smarta hemsystem som heter ”Z-wave”. Detta system är det som lämpar sig bäst för säkerhetsanordningar då den har en väldigt hög grad av kryptering som är otroligt svår för inbrottstjuven att knäcka. Även om man inte är orolig för att en inbrottstjuv skulle ha den tekniska kompetensen som krävs för att hacka ett smart hemnätverk så ska man ändå lägga stor vikt vid kryptering av nätverksanslutna enheter.

2016 utfördes en attack där hackare tog kontroll över en stor mängd nätverksanslutna enheter som fortfarande använde de inloggningsuppgifter som apparaterna levererades med, varav många av dessa var smarta hemapparater såsom kameror, kylskåp med mera. Efter attacken lanserades en ny säkerhetsstandard för Z-wave som kallas för ”S2” vilket kort sagt gör det omöjligt för någon att ta kontroll över Z-wave-produkter utan koderna som följer med i den fysiska förpackningen, finns tryckta på produkten i sig eller visas på tillbehörets display. Denna uppdatering är i de flesta fallen även bakåtkompatibel med äldre Z-wave-produkter. Vi fixar alla typer av smarta hem, kontakta kundtjänsten så är Fixaren strax på väg.

Rätt sensorer förhindrar katastrofen

Inte heller behöver du noja över om du lämnade spisen eller kaffebryggaren på innan du gick hemifrån. Efter att vi har installerat fjärrströmbrytare runtom i hemmet kan du slå av och på dina apparater när du vill, samt se den aktuella statusen för inkopplad utrustning. Istället för att vända om hela bilen när du kör mot flygplatsen går du bara in i telefonen för att dubbelkolla att du stängt av allt. Den här typen av installationer är vardagsmat för våra Fixare och vi hjälper även till med att installera mer sofistikerade sensorer och mätinstrument såsom hygrometrar.

Smarta hygrometrar kan användas för att hålla ett öga på vattenhalten i sommarstugan eller larma om diskmaskinen börja läcka. Om sensorn känner av fukt kommer den då att skicka en push-notis till din telefon som meddelar dig om läckaget så fort det uppstår vilket tillåter dig att agera snabbt och effektivt. Detta hjälper dig att undvika dyra reparationskostnader för fuktskador.

Få hjälp med installation av ditt smarta säkerhetssystem – Boka en fixare!

När du har dina smarta tillbehör på plats hjälper Hemfixarna dig att installera allting korrekt och med de senaste säkerhetsprogrammen. Vi kan även se till att kombinera säkerhet med bekvämlighet genom installation av andra tillbehör som smarta lampor, övervakningskameror, fjärrströmbrytare och sensorer. Hemfixarna har Fixare (tekniker) i hela landet som utgår hemifrån. Ofta är Fixarna studenter som vid sidan har tid att hjälpa till med tekniksupport som Fixare. Tveka därför inte att låta oss ta ett helhetsgrepp över ditt smarta hem och lösa alla problem. Boka en Fixare idag så är dina teknikproblem ett minne blott.

Boka nu