Vad kan hemfixare göra?

Övervakningskameror

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Tillgång till ditt hem när du inte är hemma

Med rätt övervakningskameror har du alltid tillgång till hemmet, oavsett om du sitter i vardagsrummet eller semestrar i Thailand. Övervakningskameror har ett enormt användningsområde och låter dig bland annat hålla koll på hunden, se om barnen har kommit hem från skolan, samt skydda dig mot inbrottstjuvar. Smarta kameror kan via PIR- och IR-teknologi upptäcka rörelse och därefter skicka ett kommando till valfritt annat smart hem-tillbehör för att trigga en händelse.

Att installera övervakningskameror är däremot inte alltid en smärtfri process, och därför finns våra Fixare här för att hjälpa dig. Hemfixarna kan hjälpa dig med installation av nya kameror såväl som underhåll och felsökning av gamla, samt uppkoppling av dessa till molnet.

Genom att installera kameror med rörelsedetektorer ser du först och främst till att de smarta kamerorna endast sparar filmer när de upptäcker rörelse. Det finns ingen mening med att ha 24 timmar av inspelat material efter en dag när det endast är fem minuter som är intressanta. Onödigt filmmaterial tar endast upp lagringsutrymme och gör det svårare att se vad som är väsentligt. När kamerorna upptäcker rörelse kommer du även få en push-notis i telefonen vilket låter dig gå in i kamerorna via telefonen för att se vad det är som pågår. Många kameror erbjuder även möjligheten att tala direkt till inkräktaren genom de smarta kamerornas inbyggda högtalare.

Vi fixar enkel åtkomst till dina sparade bilder och filmer

Ofta har man däremot inte tillgång till sin telefon och hinner inte agera innan tjuven redan varit där, och i det här fallet kan det vara praktiskt att spara sina filer på ett lämpligt ställe för att komma åt videon i efterhand. Många kameror har utrymme för ett minneskort – vanligtvis SD-kort – för att kunna spara filmer direkt i kameran. Detta kan däremot vara något opraktiskt, speciellt om kamerorna sitter i sommarstugan och man vill slippa åka hela vägen dit för att kunna plocka ur kortet, men kan fungera bra för kameror i hemmet. Det som Hemfixarna rekommenderar i första hand är att istället spara filerna i molnet eller en internetuppkopplad hårddisk.

För att ansluta sina kameror för lagring av bilder och video i molnet behöver man koppla dem till en molntjänst som tillhandahålls av kameraleverantören. Föredrar man att spara filerna lokalt men ändå vill kunna komma åt dem på avstånd kan man använda en NAS som hanterar filerna lokalt i nätverket men som också ansluts till internet. En NAS är egentligen som ett rack med hårddiskar som kan lagra stora mängder data i nätverket. Genom att konfigurera din NAS och koppla upp den mot ditt nätverk ser våra Fixare till att du har allt som behövs för att kunna spara ner dina bilder och filmer till din NAS.

Hemfixarna felsöker och optimerar din övervakningskamera

Som bekant har tekniken ibland en tendens att börja strula. Kameran tappar anslutning till nätverket, det går inte att hitta de där filmerna som man vet finns sparade och upplösningen är mycket lägre än den som utlovas. I dessa situationer finns Hemfixarna där för att hjälpa till. Genom att ansluta sig till den smarta kameran kan Fixaren enkelt finjustera olika inställningar som kan ha ändrats eller återställts av en mjukvaru-uppdatering. Som nödlösning kan vi också fabriksåterställa kameran och hjälpa dig installera den igen. Dessutom hjälper Fixaren till att välja en optimal placering för kameran så att du inte missar några viktiga händelser.

 

Boka nu