Vad kan hemfixare göra?

Smarta hemmet

798kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Vi fixar ditt smarta hem

Under de senaste åren har fenomenet ”smarta hem” blivit större och större. Det började med enkla strömbrytare som kunde slås av och på med en fjärrkontroll, till synes via magi. Sedan dess har utvecklingen tagit några steg. Ganska många faktiskt. Och våra fixare är riktiga trollkarlar när det kommer till smarta hem.

Våra Fixare är IT-tekniker med gedigen kunskap och erfarenhet inom området smarta hem, men även nätverk. När man hanterar avancerade smarta hemsystem krävs det rätt kompetens för att koppla upp hemmet mot internet på ett effektiv och smidigt sätt, och med hjälp av våra Fixare ser du till att du upprätthåller ett modernt hem med minsta möjliga ansträngning. Kontakta oss idag så ser vi till att optimera ditt smarta hem. Vi kanske rentav ska vara med från början för att hjälpa till med val av de rätta komponenterna? Våra Fixare finns i hela landet och resan ingår, så tveka inte att beställa en Fixare redan idag!

Vad behövs för att komma igång med smarta hem?

Först och främst handlar det om att välja det system som är rätt för dig. De flesta smarta hem-lösningarna kräver en så kallad brygga för att kunna kommunicera via internet. Detta är hjärnan i det hela och ansluts till routern för att kunna översätta dina kommandon från telefonen till en av de olika frekvenserna (alias språken) som smarta hemtillbehören använder för att kommunicera.

Vid inköpet av en brygga är det bra att känna till sina behov. De olika språken har olika för- och nackdelar och är inte kompatibla med varandra om inte bryggan har möjlighet att översätta till fler än ett språk. Flerspråkiga bryggor ligger generellt högre i pris än enkelspråkiga, men vill man kombinera tillbehör som talar olika språk är det oftast värt att köpa en flerspråkig från början istället för att försöka kombinera flera olika system. Ordning och reda är nyckeln till ett effektivt och enkelt smart hem.

Z-wave, ZigBee och 433 Mhz – Vilket system är för mig?

Här följer en kort lista över de vanligaste smarta hem-språken med deras respektive fördelar och användningsområden:

433 Mhz-bandet: Detta språk är det första som har använts i bred utsträckning. 433 Mhz-bandet kan användas för enkelriktad kommunikation, vilket innebär att du kan slå av- och på olika enheter. Detta är lämpligt att använda i enklare sammanhang då man exempelvis vill slå på lampan vid ytterdörren innan man kommer hem så man slipper fumla med nycklarna.

Z-wave: Då 433 Mhz-bandet endast kan användas för enkelriktad kommunikation är Z-wave dubbelriktad. Informationen ”hoppar” därmed från produkt till produkt (inom en räckvidd på 30 meter) vilket tillåter nätverk av upp till 232 anslutna enheter. Detta innebär att när du slagit på lampan vid dörren kan Z-wave-tillbehöret säga till högtalarsystemet att spela upp din favoritlåt för att välkomna dig hem. En stor fördel med Z-wave är att det är väldigt lätt att använda och att många stora företag tillverkar tillbehör för just Z-wave. Dessutom är krypteringen mycket säker vilket gör detta system till ett utmärkt val för säkerhetssystem.

ZigBee: ZigBee kan likt Z-wave användas för dubbelriktad kommunikation då information hoppar från produkt till produkt. ZigBee har däremot några år på nacken och kräver därmed kortare avstånd mellan varje smarttillbehör (10 meter). Dessutom utvecklades ZigBee på 90-talet för att användas inom industrier och kommersiella anläggningar och kräver därmed en större teknisk kunskap för att komma igång med. Många ZigBee-tillbehör använder även en lägre grad av kryptering än Z-wave och är därför mindre lämpliga för säkerhetsanordningar som övervakningskameror. En stor fördel är dock att ZigBee är extremt energisnålt och att produkterna har långa livslängder vilket gör det till ett populärt system för främst smarta lampor.

Beställ hem en Fixare – Kom igång med smarta hem idag!

Känns det överväldigande? Våra fixare är utbildade i olika smarta hemlösningar och hjälper dig att komma till rätta med ditt moderna, smarta hem. För våra händiga Fixare är lösningen på dina problem med ditt smarta hem självklara. Oavsett om det handlar om sensorer som tappat kontakten eller centralenheter som tappat förbindelsen men Internet har vi lösningen. Ofta tar det ett par timmar att rätta till fel som är mer komplexa men ibland är det enkelt och det räcker med första timmen. Boka en Fixare på hemsidan eller ring till vår kundtjänst så har vi en Fixare på väg inom ett par timmar.