/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Fem anledningar till att du inte ska montera dina möbler själv

Fem anledningar till att du inte ska montera dina möbler själv

Det är över 50 år sedan formgivaren Gillis Lundgren plockade bort benen på bordet ”Lövet” och därmed skapade svensk industrihistoria. Genom att distribuera möbler i platta paket och utlokalisera slutmonteringen till kunden kan man hålla priserna nere och effektivisera transporterna. Idag är det mer regel än undantag att du förväntas montera din möbel själv oavsett om du handlar hos IKEA eller någon annan leverantör och med ökad näthandel är dom platta paketen en förutsättning för att distributionen ska fungera.

Men handen på hjärtat – det kanske finns roligare saker man kan ägna sig åt än monteringsbeskrivningar och påse efter påse med skruvar? Här kommer fem anledningar till varför du ska överlåta möbelmonteringen till ett proffs! 

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »
  1. Det är billigare än någonsin

1 januari 2021 höjdes RUT-avdraget till 75 000 kr och en rad nya tjänster inkluderas. Med 50 % RUT-avdrag på möbelmontering är det billigare än någonsin att låta ett proffs sköta skruvandet. Du vet väl att du också kan få RUT-avdrag för arbete utfört i dina föräldrars bostad? Lej bort arbetet med att montera mammas nya garderob och ägna tiden åt att umgås istället.

  1. Din tid är dyrbar

Hur lång tid det tar att montera en möbel beror förstås helt på vilken möbel det är, men vår erfarenhet är att det tar längre tid än du tror. En extra timme kan med fördel investeras i att läsa en bok, höja pulsen, ta några djupa andetag eller ringa en vän istället för att slita sitt hår över en krånglig monteringsanvisning.

  1. Du behöver verktyg som du inte har

Det mesta medföljer i dom platta paketen men när möbeln är klar ska den ofta fästas i en vägg. Extra viktigt om du har klättersugna barn i hemmet eller på besök. Beroende på vilken typ av vägg du ska fästa möbeln i behöver du rätt skruvar och verktyg.

  1. Ensam är inte stark

Har du testat att montera en garderob själv? Det är inte så lätt. När gångjärn och dörrar ska fästas är det en stor fördel med en hjälpande hand.

  1. Emballaget

Att få hem och montera nya möbler som sätter guldkant på ditt hem är ju kul. Inte fullt så kul är att ha hallen full av emballage som ska fraktas till återvinningen. När du anlitar en Fixare för att montera dina möbler tar vi med oss emballaget så du bara kan njuta av slutresultatet.

Behöver du hjälp?

Våra certifierade Fixare monterar alla typer av möbler oavsett vilken leverantör du handlat hos. Du väljer helt enkelt vilka möbler du vill ha hjälp med i vårt möbelmonteringsverktyg och får sedan ett fast pris inkl. 50 % RUT-avdrag. Vi kontaktar dig och bokar en tid (även kvällar och helger), Fixaren anländer och utför uppdraget med 100 % nöjd kund garanti. Fakturan betalar du inom 15 dagar. Enklare än så kan det knappast bli!