/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Välj rätt träningsmaskin

Välj rätt träningsmaskin

I pandemins spår är det inte bara kontoret som flyttat hem för många även gymmet har flyttat in. Förutom att du slipper exponera dig för baciller har hemmaträning en rad andra fördelar – du slipper transportsträckan till gymmet, du behöver inte stå i kö till maskinerna och ingen bryr sig om du tränar i gamla urtvättade mjukisbyxor. Bara för att nämna några exempel. Men vilken maskin ska man då välja till sitt hemmagym? Hemfixarna hjälper dig navigera i djungeln av träningsmaskiner.

Alla som monterat en träningsmaskin vet att det kan vara ganska tungt och otympligt. För 999 kr efter RUT-avdrag monterar och installerar vi på Hemfixarna löpband, crosstrainers och motionscyklar. Allt du behöver göra är att sätta på dig träningskläderna! Gillar du att titta på TV medan du tränar? Vi sätter också upp tv med väggfäste i perfekt träningshöjd.

Löpband 

Ett löpband är perfekt för dig som inte gillar att springa ute i alla väder, du slipper regn, blåst, halka och mörker. Vissa träningspass är dessutom lättare att utföra på löpband. Du kan t.ex. ställa in lutningen på bandet och köra backintervaller utan att behöva leta efter en backe med lagom längd och lutning. Kolla så bandet du väljer har dom funktioner du önskar vad gäller hastighet, lutning och acceleration.

Att tänka på är att löpband är tunga och tar ganska mycket plats.

Crosstrainer

Crosstrainern är en skonsam maskin som är snäll mot knän och leder samtidigt som du tränar både flås och muskelstyrka. En perfekt maskin för dig som vill tappa några kilo. Träningen i crosstrainer jämförs ofta med längdskidåkning då du får med både ben och överkropp. Genom att du kan kontrollera motstånd och tempo passar crosstrainer alla – från nybörjaren till den som vill köra håra blodsmakspass.

Även crosstrainern är tung och tar plats, tänk igenom var den ska placeras. Det är ingen maskin du flyttar runt hursomhelst.

Motionscykel

Kanske den populäraste av alla hemmaträningsmaskiner. Inte så konstigt då den ger riktigt effektiv och skonsam träning samtidigt som den inte tar upp fullt så mycket plats som en crosstrainer eller ett löpband. Motionscyklar finns i alla prisklasser beroende på hur avancerad cykel du vill ha.