/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Större och svårare jobb med Handyman+

Större och svårare jobb med Handyman+

Vi tar nu ytterligare ett steg på resan mot att bli ledande i Sverige på tjänster i hemmet som inte är tvätt och städ. Efterfrågan av mer avancerade tjänster inom hantverkssegmentet är stor och efterfrågas av många av våra partners. Vi står självfallet inte still utan fortsätter expandera vår affär. Lanseringen av Handyman+ är självklar och passar perfekt in i tjänsteportföljen.

Handyman+ är egentligen ett sätt att plocka ut våra mest kvalificerade Fixare och låta dem bli en ny yrkesgrupp vid sidan av möbelmontörer och supporttekniker. Arbetet med att finna våra bästa hantverkare har letts av Martin, Adam och Jennifer som granskat ansökningar och gallrat baserat på kundomdömen och allmän tillgänglighet. Även verktygskraven har ökat varför alla våra Handyman försett sig med alla de nya verktygen som krävs för att vi skall kunna leverera en toppen tjänst. Bland de nya verktygen kan nämnas Krysslaser, mätlaser, cirkelsåg, multiverktyg mm. Nuhöjer vi nivån och komplexiteten, alltid med samma höga kvalité.

Vi har nu en helt ny tjänst redo för marknaden och vi ser att den är enorm. Lanseringen sker med partners som IKEA, Elfa och Bauhaus och vi siktar på att bland annat bli störst i Sverige på platsbyggda garderober. Här skall måttas skruvas borras och byggas. Vid lanseringen i oktober 2021 hade vi 92 st Handyman+ men vi uppgraderar löpande existerande Fixare samt att vi nyrekryterar med en annan och mer krävande antagningsprocess. Målet är att han ungefär 200 vid årsskiftet och dubbelt så många vid midsommar 2022.

Ny rekryteringsmodell med HUBERT

För att hinna med och för att precisare kunna gallra i ett tidigt stadium lanserar vi nu en AI-baserad chattrobot. Chattroboten ersätter vårt nuvarande test för att bli handyman. Tillsammans med ett stort antal kunskapsfrågor ställer vi även kompetens och attitydfrågor. Vi har valt att samarbeta med Hubert som ärt ett nystartat bolag som byggt verktyget. Med Hubert kommer vi kunna rekrytera fler nya Fixare med högre kvalité på samma tid. Förväntningarna är jättehöga och starten nu, skall bli ytterst spännande att följa. Faller det väl ut är planen att lyfta in all rekrytering i Hubert, även Supertekniker och Möbelmonterare.