Vad kan hemfixare göra?

Smart belysning

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Gör ditt hem bekvämt med smart belysning

Med smart belysning ser vi till att du alltid välkomnas av ett välupplyst rum när du kommer hem. Efter att vi har kopplat upp dina smarta lampor mot nätverket kan du schemalägga händelser och få lamporna att tändas eller släckas under vissa villkor. Saknar du att vakna i ett ljust sovrum under vinterhalvåret? Vi kan konfigurera dina lampor till att gradvis öka i ljusstyrka vid en viss tidpunkt så att du aldrig behöver treva efter knappen till sänglampan igen, samt se till att du vaknar pigg på morgonen.

Våra Fixare hjälper dig även att spara in energiförbrukningen genom att installera sensorer vid badrumsdörren som tänder lampan på väg in i badrummet och släcker den på vägen ut. Med en Fixare kommer du igång med smarta lampor och lampknappar på enklast möjliga vis. Tveka inte, sluta treva i mörkret – Ta hjälp av våra duktiga Fixare! Boka en duktig problemlösare – alias Fixare – här på hemsidan eller ring kundtjänsten, lösningen på dina problem finns närmare än du tror!

Lång livslängd för smarta lampor tack vare LED-tekniken

Smarta lampor bygger vidare på den energisnåla LED-tekniken. LED kommer från engelskans Light Emitting Diode och kort sagt bygger tekniken på att man använder en lysdiod istället för glödtråd i lampan. LED-lampor har en avsevärt mycket längre livstid än de äldre glödlamporna vilket gör LED-tekniken exceptionellt lämpad för smarta lampor som ska hålla så länge som möjligt för att kompensera för det högre priset. En smart lampa från ett av de större märkena på marknaden har en uppskattad livslängd på åtminstone 13 år om de används tre timmar om dagen. En annan fördel med LED är att det även möjliggör användning av RGB-teknik. RGB står för rött, grönt och blått och används för att ändra färgerna i lampan genom att blanda dessa tre färger till 16 miljoner olika kombinationer. Perfekt för att sätta stämningen för filmkvällen!

Genom avancerade men användarvänliga system som Z-wave och ZigBee kan vi även seriekoppla händelser så att om rörelsedetektorn vid dörren aktiveras kommer lamporna att tändas vilket i sin tur slår på värmen som sedan regleras av en termostat. Med rätt utrustning kan man även göra mer kreativa projekt, såsom att koppla smarta RGB-lampor till tv:n för att spegla färgerna i den aktuella filmscenen. Lamporna kan grupperas efter dina önskemål vilket innebär att du slipper tända varje lampa var för sig, utan med ett enda tryck i telefonen kan du exempelvis tända alla lampor i vardagsrummet och sedan sätta en gemensam ljusstyrka och färg. Allt detta kan du välja att styra via antingen din smartphone eller en utav de många fjärrkontroller som finns på marknaden och är dedikerade till smarta hem.

Kontrollerna kan användas för att höja och sänka ljusstyrkan, byta färg på RGB-lamporna samt tända olika lampgrupper. Beroende på vad du vill uppnå kan vi rekommendera en fjärrkontroll som passar dina behov. Ska den sitta i vardagsrummet kan enkelhet och design ibland vara viktigare än funktionalitet. Om du däremot hade tänkt använda den ute i garaget när du jobbar med bilen eller diverse hobbyprojekt rekommenderar våra Fixare att du väljer det funktionella alternativet. Det finns självklart de kontroller som kombinerar både funktionalitet och design men som ligger i en högre prisklass.

Förebygga brott med vanliga lampor

Vill du förbättra tryggheten i hemmet? Låt en Fixare hjälpa dig. Våra Fixare kan exempelvis koppla en rörelsesensor i trädgården till dina utomhuslampor för att förvandla den dekorativa utebelysningen till ett effektivt säkerhetssystem för att avvärja och förebygga inbrott. För att försvåra för tjuven att upptäcka mönster i tiderna som hemmet står tomt kan Fixaren koppla en rörelsesensor till dörren som känner av när du är – och inte är – hemma för att sedan slå av och på lamporna vid slumpartade tidpunkter under dagen. Till följd av detta vet inte tjuven om du är hemma eller inte och minskar på så sätt risken för inbrott. En huvudenhet, ett par smarta lampor och en timme med en Fixare gör hela skillnaden – vi hjälper dig stoppa tjuven med en ganska liten investering.