Vad kan hemfixare göra?

Backup av bilder och filer

499kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och helger

Backup av Bilder och filer – rädda det du håller kärt!

För de allra flesta innebär fotografering idag att man tar digitala bilder. Hemfixarnas erfarenheter är att det många gånger slarvas med lagring och backup av bilderna. Att bara ha bilderna på mobilen är långt ifrån optimalt ur ett säkerhets och lagringsperspektiv. Hemfixarna kan i vissa fall rädda bilder och andra filer på en trasig mobil bara vi kommer åt den via kabelanslutningen eller nätverket. Ta det säkra före det osäkra och säkra upp innehållet i din mobil innan det är försent. Beställ hem en Fixare redan idag, hjälpen finns närmare och snabbare än du tror!

Säker backup av bilder och filer med NAS

Hemfixarna rekommenderar alltid att man har en backup av bilderna på en annan plats. Det kan vara en lokal lagringsstation, en sk. NAS men även en extern lagringsplats som nås via Internet, en sk. Molntjänst. Vem vet, kanske är det imorgon din mobil försvinner och med den alla bilder och filer som finns lokalt lagrat. Varför chansa – låt en av våra händiga Fixare säkerställa att allt ditt viktiga innehåll finns i tryggt förvar lokalt eller i molnet.

En NAS är en hårddisk som placeras lokalt i hemmet och är försedd med ett program som styr den och en hemsida så att man kan kommunicera med den. En NAS-lösning är bra men verkningslös vid brand eller om den stjäls vid ett inbrott. Att sätta upp en NAS kräver ganska stor kompetens, något som alla våra Hemfixarna besitter. För oss är det en självklarhet att konfigurera alla typer av NAS lösningar. En rätt uppsatt NAS går även att nå från Internet när man inte är hemma.

Smart backup av bilder och filer via molntjänster

Ett alternativ till lokal lagring är att göra backup av bilder och filer på en molnbaserad lagringstjänst som Dropbox, Google Drive eller Hemfixarna Kompis. Denna typ av molnbaserad lagring och backup blir allt mer populär och den våra Fixare normalt rekommenderar. I denna lösning når man lätt informationen även från andra datorer. Här är det även lätt att dela bilder och filer till vänner och affärsbekanta. Detta kräver dock att de som bjuds in till mappen också använder samma molntjänst. Vår breda erfarenhet täcker alla typer av molntjänster och delade mappar. För våra Fixare är detta vardagsmat och en naturlig del av tillvaron. Tillsammans med Fixaren tar ni de beslut som behövs för att lösningen skall bli optimal för just dig. Ingen kunds behov och förutsättningar är en andra lik och att sätta sig in i förutsättningarna och skissa upp förslaget tar oftast lika mycket tid som själva konfigurationen. När lösningen står redo hjälper Fixaren även till med att ladda upp bilder och filer innan uppdraget avslutas.

Regelbunden backup – en säker rutin

När man har sin NAS eller molnbaserade lagringstjänst uppe är det enkelt installera ett program i datorn som regelbundet gör backuper och skickar dem till lagringsstället. Periodiciteten ställer man in efter sina krav och behov. Normalt skriver man över tidigare information enligt ett visst schema men man kan även låta programmet ”bara” meddela förändringar. I det sistnämnda fallet är det svårt att ångra en förändring och därför är en kombination av metoderna att föredra.

Hemfixarna hjälper naturligtvis till att få en optimal backuplösning med högsta möjliga säkerhet för varje kund. Tveka inte att fråga oss om råd, tänk vilket trauma det är att förlora alla sina bilder och filer vid hårddiskkrasch eller om datorn, smartphonen eller paddan försvinner eller blir stulen!  

Våra Fixare finns i hela landet och är alltid redo att hjälpa till med din säkerhets- och backuplösning. Ofta besöker vi dig på kvällar och helger då våra Fixare har studier eller andra jobb dagtid. Hjälp med backup av bilder och filer finns närmare än du tror – beställ en hem Fixare redan idag! 

 

Boka nu