Nordsjö grundades 1903 och har i drygt 100 år tillverkat färg till kräsna yrkesmålare som älskar Nordsjös färg. Nordsjö ingår i AkzoNobel koncernen som förser kunder över hela världen med färg och kemi. Akzo Nobel har för närvarande 55 000 medarbetare i över 80 länder.

Nordsjö Idè &Design är en frivillig fackhandelskedja i AkzoNobel koncernen med proffsbemannade butiker i hela landet. Butikerna säljer färg, tapet, golv och tillbehör till konsument och proffs främst målerier. I kedjan ingår såväl Nordsjös helägda butiker som externa återförsäljare. Idag ingår ca 170 butiker i kedjan i Sverige.

Tillsammans med Nordsjö har Hemfixarna lanserat en rikstäckande måleritjänst. Med en beräkningsmotor i botten och ett frågeformulär på hemsidan kan Nordsjös kunder få prisuppgift på måleri och tapetsering av ett rum hemma. Beräkningsformuläret ställer inte bara frågor utan ger även förklaringar som vägleder kunden till de rätta svaren. Kunderna får priset direkt på hemsidan och efter ett telefonsamtal även en offert. Ibland väljer vi även att besiktiga lite klurigare jobb innan vi skickar offerten.

Med vår måleritjänst och Nordsjö Ide&Designs fina produkter får kunden en helhetslösning som även ger målerierna nya kunder. Hemfixarna och Nordsjö bryter här ny mark genom att erbjuda en rikstäckande måleritjänst tillsammans med produkter.