Spirius är en helsvensk SMS-operatör med egen teknisk plattform. Bolaget är grundat av bland annat Jonas Rexeke som var med när Europolitan (numera Telenor) skickade Sveriges första SMS 1992. Idag levererar företaget SMS till kunder som kräver kvalitet och API-integration i tider där SMS blir allt viktigare i kundernas digitala köpresa (SMS Används till en massa saker, one time password, notifikationer, larm etc.). IoT (Internet of Things) är en annan del av Spirius som vuxit kraftigt de senaste åren. Här levereras SIM-kort till uppkopplade enheter ute i landet som kräver konstant men ej omfattande uppkoppling. Exempel på typiska enheter är varuautomater, biljett terminaler, mm. Men även andra betydligt nischade B2B lösningar, som givare i kabelgenomföringar, laddstolpar, jordbruksmaskiner etc).

Hemfixarna med sitt nätverk av kvalificerade tekniker hjälper Spirius IoT-kunder när de serva eller uppdatera sina uppkopplade enheter samt när SIM-kort behöver bytas. Spirius kunder erbjuds tjänsten för att spara tid och dyrbara resor – och miljön.

Hemfixarna är även kund hos Spirius och har flertalet integrationer till dem. Vi både skickar SMS i köpflödet och tar emot svar i samband med att vi tar in fastighetsbeteckningar eller kundratings.