/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Hemfixarna hos Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson

Hemfixarna hos Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson

Alla uppdrag och kunder är unika men vissa sticker ut. Ibland gör vi reportage under pågående uppdrag och detta är ett. När Lars Åke ”Babsan” Wilhelmsson ringde Hemfixarna var läget akut: En resa till Furuvik väntade, datorn hade lagt av och han behövde hjälp innan lunch. Självklart kastade sig en Fixare genast iväg till honom, och med Fixaren följde även jag, Anton från kundtjänsten, för att agera fotograf.

Väl på plats hos den gladlynta, charmiga och stiligt klädda Lars sattes Fixaren snabbt i arbete efter att ha checkat in. Det dröjde dock inte länge innan Lars uppmärksammade den dåliga passformen på Fixarens jobbpiké, och inom kort satt skräddarmästaren vid symaskinen i sin ateljé. Fjäderplymer och klänningar från otaliga shower draperade väggarna, och glad musik spelades under tiden som Lars uträttade magi med nålen. Med sig hem skulle Fixaren få en skräddarsydd piké.

Supportuppdraget fortskred och efter en snabb felsökning hade felet med datorn identifierats. Fixaren hjälpte sedan till med att säkra Lars filer genom att flytta över dem till hans nya dator tillsammans med mailkonton samt därutöver installation av diverse program. Fixaren förklarade för Lars vikten av att säkerhetskopiera sina värdefulla bilder (något Lars sannerligen har gott om) på en extern hårddisk eller molnlösning som Hemfixarna Backup.

Lars Åke "Babsan" och en Fixare från Hemfixarna sitter i ett rum och kollar på en dator

Naturligtvis bjöds det även på kaffe. Jag fick äran att sitta i den purpurfärgade, nästan kungliga Metro-fåtöljen som Lars löser sina korsord i, medan Fixaren fick sällskap bredvid datorn av en snäll och rar hund. Impulsen att bombardera denna fascinerande människa med frågor hindrades av hans likvärdiga intresse av andra människor. Både jag och Fixaren fann snart att vi satt och pladdrade på om oss själva inför denna medryckande person.

När kontoret kallade fick jag hastigt slita mig från den fascinerande lägenheten och lämna Fixaren till att slutföra sitt arbete. Jag och Fixaren, som ville förbli anonym, och mina kollegor på Hemfixarna vill tacka Lars för vår första skräddarsydda jobbtröja och för att vi fick dokumentera detta speciella uppdrag.