/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Återfå bilder från trasig iPhone

Återfå bilder från trasig iPhone

De flesta av oss använder sin mobiltelefon frekvent. Den är med oss vart vi än går, vilket ibland resulterar i att den går sönder. Inte sällan på grund av att den går i backen eller glöms i fickan vid ett dopp. Med anledning av detta tänkte vi i denna artikel berätta mer om hur du kan återfå bilder från en trasig iPhone!

 

Innehåll

  • Vikten av säkerhetskopiering
  • Så gör du för att rädda bilder från en trasig iPhone
  • Ta hjälp av Hemfixarna
Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

  

Vikten av säkerhetskopiering

Om du har läst någon av våra tidigare artiklar är du troligtvis medveten om hur viktigt vi anser att det är med säkerhetskopiering. Både när det kommer till mobiltelefoner och datorer. Genom att kontinuerligt (och helst automatiskt) säkerhetskopiera dina bilder och annan viktiga data kan du känna dig trygg. Du vet att filerna alltid finns kvar. Oavsett vad som händer med din telefon.

Ett bra tips är att göra backup av bilder och andra filer via en molnbaserad lagringstjänst. Exempel på sådana tjänster är Dropbox, Google Drive, samt vår alldeles egna Hemfixarna backup.

Har olyckan däremot redan hunnit vara framme, kan du med fördel testa någon av nedanstående metoder för att förhoppnings återfå dina bilder.

Så gör du för att rädda bilder från en trasig iPhone 

Det finns många potentiella lösningar för att återfå bilder från en trasig iPhone. Nedan har vi samlat två av dem.

Metod 1: återställ säkerhetskopia via iTunes eller iCloud 

För ett antal år sedan synkroniserade och säkerhetskopierade iTunes automatiskt iPhone-enheter som kopplades upp mot programmet. Något som däremot inte görs längre. Om du vill säkerhetskopiera dina bilder och annan viktiga data via iTunes, gäller det numera att göra detta manuellt.

Det finns dock en liten chans att du omedvetet har synkroniserat din telefon och därigenom skapat en lokal säkerhetskopia av dina bilder. Ett alternativ kan därför vara att koppla upp en annan iPhone till samma dator för att kontrollera ifall det finns någon säkerhetskopia tillgänglig.

För att göra detta navigerar du enkelt till huvudfönstret i iTunes och klickar därefter på Återskapa säkerhetskopia. Du bör dock vara medveten om att de bilder som tagits efter synkroniseringstillfället är borta.

Finns ingen kopia har du däremot en chans till – iCloud. Till skillnad från iTunes säkerhetskopierar nämligen iCloud automatiskt din enhet, förutsatt att följande kriterier är uppfyllda:

  1. Du har aktiverat iCloud Backup via Inställningar > iCloud > iCloud Backup.
  2. Du har anslutit din iPhone till en strömkälla och ett Wi-Fi nätverk.
  3. Du har fortfarande ledigt utrymme i iCloud.

För att ställa in en ny enhet från en iCloud-säkerhetskopia gör du på följande sätt:

  1. Starta din iOS‑enhet.
  2. På skärmen Appar och data trycker du på Återställ från iCloud-kopia och loggar sedan in på iCloud.
  3. Fortsätt till Välj säkerhetskopia och välj sedan någon av de tillgängliga säkerhetskopiorna i iCloud.

Metod 2: använd tredjepartsmjukvara

Skulle den förstnämnda metoden inte fungera, kan det vara fördelaktigt att återställa data med hjälp av tredjepartsmjukvara. Ibland händer det nämligen att man inte gjort någon säkerhetskopia via iTunes eller iCloud, alternativt att programmet visar en felkod.

Om iTunes uppvisar en felkod rekommenderar vi dig att göra en Googlesökning på den specifika koden i fråga. På så sätt har du störst chans att hitta den tredjepartsmjukvara som kan lösa den specifika felkoden. Olika programvaror tenderar nämligen att lösa olika problem.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixarna

Idag finns det fler iPhoneägare än någonsin tidigare. Det är också allt fler som använder dessa enheter för att ta foton. Tyvärr är det dock inte lika många som sköter sin säkerhetskopiering på ett önskvärt sätt. Något som resulterar i allt för många förlorar det som dem håller kärt – sina bilder.

Hemfixarna kan i vissa fall rädda bilder och andra filer på en trasig mobil bara vi kommer åt den via kabelanslutningen eller nätverket. Skulle dina bilder vara förlorade hjälper vi dig gärna att sätta upp en smidig och säker backuplösning så att problemet inte upprepar sig. Hos oss är du i trygga händer!