/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Montering av garderob – 11 tips som du vill ha extra koll på

Montering av garderob – 11 tips som du vill ha extra koll på

När det kommer till att montera en garderob finns det ett par saker som man behöver ha koll på. Vi vill därför tipsa om vad du bör vara lite extra uppmärksam på – så att din garderobsmontering blir lekande lätt!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Innehåll

 • Så förbereder du dig
 • Montera din garberob
 • Ta hjälp av Hemfixarna

Så förbereder du dig

Innan du sätter igång med garderobsmonteringen så är det viktigt att du skapar dig en överblick. Nedan listar vi därför 5 förberedande punkter som du gärna vill ha koll på!

 1. Mät garderobsplatsen noggrant – Undvik misstaget att köpa en garderob som är för stor eller för liten för utrymmet den ska stå på. Anteckna vilken längd, höjd och djup som är absolut max för utrymmet. Se även till att ta hänsyn till eventuella dörrar, lister och utstickande ventiler eller liknande från väggarna.
 2. Kontrollera ojämnheter – Undersök både golv och väggar så att de inte har några ojämna skevheter som kan påverka resultatet. Detta gör du enklast med ett vattenpass.
 3. Skydda golvet från repor – Det kan vara bra att lägga ut något som skyddar golvet mot repor och andra skador under tiden som ni monterar. Exempelvis täckpapp eller en filt.
 4. Kontrollera alla delar – Packa upp garderobens alla delar så att du kan kontrollera att det inte är något som saknas.
 5. Vilka verktyg behövs? – Ibland står det i monteringsanvisningen vilka verktyg som behövs. Det brukar exempelvis vara en borrmaskin, vattenpass, hammare, tumstock, skruvtving och blyertspenna.
Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Montera din garderob

Efter noggranna förberedelser är det äntligen dags att montera garderoben! Nedan får du våra bästa tips för hur man lyckas med garderobsmonteringen.

 1. Be en vän om hjälp – De olika garderobsdelarna kan vara både stora och tunga. Det blir därför mycket lättare om man är två som kan hjälpas åt.
 2. Montera ihop! – Om du kan montera garderoben i samma rum som där den ska stå så är detta oftast den smidigaste lösningen. Då slipper du flytta på den i efterhand.
 3. Börja med garderobsstommen – Om garderoben ska stå i ett hörn är det bra att utgå från det. Därefter placerar du stommarna på rätt ställe i förhållande till varandra.
 4. Gångjärn och dörrar – Oavsett om din garderob har skjutdörrar eller inte så är det viktigt att du justerar beslagen. Annars kan dörrarna bli skeva, gå trögt eller tillsluta dåligt. Det resulterar i en dålig finish och drar ner på helhetsintrycket.
 5. Säkra garderoben – Vi rekommenderar alltid att du säkrar din garderob i både väggar och tak. Väggfasta förankringar säkerställer så att dina nya garderober inte kommer orsaka några olyckor – inte ens om de skulle användas som klätterställning av några busiga barn.
 6. Garderobsinredning – Hur du inreder din garderob är självklart avgörande för dess kapacitet. Den ena garderoben behöver inte vara den andra lik vilket gör att du kan vara väldigt kreativ och skapa något som verkligen passar dina behov.

Ta hjälp av Hemfixarna

Önskar du att få hjälp med möbelmontering? Då kan du med fördel ta hjälp av oss på Hemfixarna. Vi har lång erfarenhet av att felsöka, installera och optimera nätverk.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig, undersöker problemet och fixar därefter med de åtgärder som krävs för att lösa uppgiften.

Våra fixare har omfattande kunskaper om allt som rör möbelmontering, tekniksupport och enklare hantverkshjälp. Hos oss är du i trygga händer!

Albin Sandberg