/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Behöver du hjälp att montera soffan?

Behöver du hjälp att montera soffan?

Visst vet du om att våra fixare gärna hjälper till att montera din nya soffa? Vi finns runt om i hela landet så att du bara inom ett par timmar kommer få inta soffläge! I den här artikeln ger vi däremot våra bästa tips till dig som själv vill montera soffan. 

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Det behöver du

För att montera soffan så enkelt och snabbt som möjligt rekommenderar vi att du i förväg tar fram alla nödvändiga verktyg, och känn lugnet. När vi säger ”alla” så pratar vi inte alls om många:

  1. En skruvdragare
  2. En skiftnyckel som passar bultens skalle

Så går du till väga på bästa sätt

Att montera en soffa är faktiskt inte alls så svårt. Om du har sett till så att du har alla verktyg redo så är du i stort sett redan igång! Däremot kan det vara skönt att få lite extra hjälp på vägen, utöver den beskrivning som följer mer. Därför har vi satt ihop en guide för hur du på bästa sätt monterar din soffa. Även om vi utgår från en generell monteringsanvisning så är principen densamma på de allra flesta sofforna.

  1. Packa upp – Det absolut första steget är att packa upp alla delar och placera ut dem på ett strategiskt sätt i det rum som soffan ska stå. Då får du en tydlig överblick över soffans alla delar och kan de om det är något som fattas.
  2. Förbered montage – Steg två går helt enkelt ut på att komma igång med soffbygget. Börja med att placera ut och skruva in medföljande gängstavar, alltså de långa bultarna som saknar ”skalle”. Generellt har en sits med två dynor även tvågängstavar, tre sitsar har tre gängstavar och så vidare.
  3. Montera soffa – Det enklaste sättet att montera ihop de olika delarna är att lägga soffan på ryggstödet. Skjut ihop delarna och skruva ihop dem med hjälp av medföljande bricka och mutter – i den ordningen. Använd en skiftnyckel för att dra åt muttern ordentligt.
  4. Montera soffbenen – Nästan klara! Det lättaste sättet att montera soffbenen är med hjälp av en skruvdragare. Kolla i den medföljande ritningen hur de ska placeras. Väldigt få soffor har förborrade hål för skruvarna. Det innebär att du själv bestämmer var på soffan de ska sitta. Tips! Fäst möbeltassar på benen så skonar du golvet från eventuella skador.
  5. Haka ihop alla sektioner – Det sista steget innan du kan placera ut kuddarna och njuta av soffhänget! Vänd soffan så att den står åt med benen på golvet. Haka sedan ihop alla delarna med varandra med hjälp av soffans hakar. Klart för njutning!

Enklare än så kan det inte bli! Om du trots allt känner att du inte har tid eller möjlighet kan du med fördel ta hjälp av oss på Hemfixarna. 

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixarna

Är du i behov av komplett monteringsservice? Då kan du med fördel ta hjälp av oss på Hemfixarna. Vi erbjuder snabb, personlig och proffsig heltäckande service, oavsett var du bor.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig, undersöker problemet och fixar därefter med de åtgärder som krävs för att lösa uppgiften.

Våra fixare har omfattande kunskaper om allt som rör möbelmontering, tekniksupport och enklare hantverkshjälp. Hos oss är du i trygga händer!

Albin Sandberg