/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Montera Bestå-dörrar – så gör du

Montera Bestå-dörrar – så gör du

Dörrar är något som slits med tiden och det krävs att vi byter ut dem. Behöver du montera en ny dörr på din Bestå-möbel? Vi berättar hur du gör för att montera en dörr på egen hand, men också om hur vi på Hemfixarna kan bistå med hjälp.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Det är vanligt förekommande att vi lägger tid och pengar på att måla om väggar, slipa golv och tapetsera om men inte lika vanligt att vi bryr oss om våra dörrar. Dagligen utsätts dörrar för smällar, ryck och slitage. De slits fort ut med tanke på att vi vidrör dem med smutsiga händer och slitningar kommer automatiskt ske. I denna text kommer några enkla punkter på vad du ska tänka på när du ska montera en dörr i modellen Bestå.

Se till att ha rätt utrustning

När du ska montera en dörr så behöver du ha ett gångjärn, en monteringsplatta och två skruvar. Till detta behövs självklart en passande skruvmejsel.

Hur genomför du monteringen?

Monteringsplattan monteras fast med hjälp av skruvarna i de hål som redan är borrade. Var noga med, innan du borrar, att hålla upp dörren och försäkra dig om att placeringen av dörren är korrekt.

Om dörrens framsida har två gångjärn ska det dämpade gångjärnet sitta högst upp. När du är säker på placeringen och även gångjärnens placering kan du börja borra.

Beroende på vilket material du ska borra i kan du behöva byta ut skruvarna till några andra.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Vi hjälper mer än gärna till!

Att montera en dörr kan i vissa fall vara svårt. Vi på Hemfixarna hjälper dig med det mesta, inklusive montering av Bestå-dörrar!

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig och monterar dörrarna åt dig. Våra fixare har omfattande kunskaper och otaliga uppdrag bakom sig. Gör som tusentals andra – låt Hemfixarna hjälpa dig med hemmets alla hantverksproblem.

Hos oss är du i trygga händer!

Albin Sandberg