/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Pigga upp ditt wifi

Pigga upp ditt wifi

Väntar du i onödan? När många stannar hemma och pluggar och jobbar ökar trycket på hemnätverket och många upplever att det går långsammare än vanligt. Som tur är finns det ett gäng knep för att fixa snabbare wifi hemma. Här är tipsen för att pigga upp ditt wifi.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

1. Kolla att du får den hastighet du betalar för

www.bredbandskollen.se är ett bra verktyg för att kolla så du faktiskt får den hastigheter som du betalar din operatör för. När du kontrollerar bredbandstjänsten, tänk på att ansluta datorn direkt till din router med en nätverkskabel. Använder du ditt trådlösa nätverk kan det vara andra faktorer som gör att hastigheten är långsam, felplacerad router t.ex.

2. Uppgradera routern

Routern fördelar datatrafik i ditt hemnätverk och det finns en del att tänka på för att få till ett bra och stabilt nätverk. Har du en gammal router som inte stödjer rätt hastighet spelar det ingen roll om operatören gjort sitt, nätet kommer ändå att upplevas som långsamt.

3. Placering

Placeringen av routern har stor effekt på hur snabbt ditt hemnätverk upplevs. T.ex. påverkar byggmaterialet i dina väggar hur signalerna tar sig fram. Här kan du behöva pröva dig fram för att få en bra och stabil uppkoppling i alla rum. Det finns appar (wifi analyzer) som visar hur stark signalen är på olika platser i hemmet. Har du ett stort hus kan du behöva förstärka ditt nätverk med så kallade accesspunkter eller repeaters för att det ska bli bra täckning överallt.

Tänk också på att inte placera routern nära elektriska apparater så som TV- apparater och stereoanläggningar. Bäst är att placera routern så mitt i hemmet som möjligt.

Ta hjälp av oss på Hemfixarna

Behöver du hjälp att pigga upp ditt wifi? Våra erfarna Fixare står redo att hjälpa till med kablar och routerplacering om du saknar tid eller kunskap!

Vi har fastpris på både routerinstallation (599 kr*) och optimering av wifi (699 kr*).

*Priserna är inkl. 50 % RUT-avdrag