/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Bringa ordning i förrådskaoset

Bringa ordning i förrådskaoset

När vi stannar hemma mer blir det plötsligt tid över till att ta tag i dom där projekten som legat länge på att-göra-listan. Skapa ordning och reda i förråd och garage till exempel. Med lite planering och rätt hyllor och krokar blir det lättare att ge varje sak sin plats och plötsligt behöver du inte kliva över en oidentifierbar hög av prylar för att hitta julpyntet och barnens strandleksaker. Läs vidare för dom bästa tipsen på hur du skapar ordning ur kaos!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Rensa
Ja, vi vet att bara tanken kan få en att skjuta det här projektet på framtiden lite till men steg 1 är oundvikligen att rensa. Detta för att du ska få en översikt över vilka prylar du har och vilken typ av förvaring du behöver. Förbered med sopsäckar och lådor att lägga saker i. Identifiera vad som ska sparas, kastas och säljas/skänkas. När du vet vad som ska sparas kan du börja grupperna sakerna t.ex. sportutrustning, trädgårdsprylar etc.

Skriv en lista
När du rensat klart, skriv en lista på vilka prylar som ska förvaras. Fundera på vilka hyllor och krokar du behöver. Vad kan hängas på väggen? Kan du utnyttja takhöjden och hänga saker i taket? Det mesta kan hängas i rejäla krokar – cykeln, gräsklipparen, takboxen bara för att nämna några exempel.  Tänk bara på att ha koll på vikten och välj konstruktion utifrån det.

Belysning
Glöm inte att tänka på belysningen. Att behöva plocka fram pannlampan när du ska leta efter julsakerna gör ingen särskilt glad.

Förvaringslösningar
Nu är det dags att välja förvaringslöningar och här finns det onekligen massor att välja emellan. Hyllsystem med väggskenor och konsoler t.ex. IKEAS Algot ger stor flexibilitet. Vad gäller förvaring i tak finns både färdiga lösningar och möjligheten att sätta upp egna fästskenor och använda vanliga plastbackar. Internet svämmar över av goda idéer så ta en stund och kolla in hur andra gjort. Glöm heller inte gott om lådor i olika storlekar så du verkligen kan sortera ordentligt, det är nyckeln till att hitta senare.

Placering
När förvaringslösningarna är på plats är det dags att ställa tillbaka prylarna. Tänk på att placera sakerna baserat på hur ofta du använder dem. Saker du inte använder så ofta placeras med fördel högt upp och långt in, medan saker du vet att du kommer att hämta titt som tätt ska placeras långt fram och tillgängligt.

Ta hjälp av oss på Hemfixarna

Behöver du hjälp att skapa ordning? Våra Fixare kan ordna det mesta. Alltifrån att montera möbler och borra upp hyllsystem till att sätta upp lampan i taket. Du har väl t.ex. inte missat vår borrservice?