/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Välj rätt grill i sommar

Välj rätt grill i sommar

Äntligen är grillsäsongen här, men vilken grill ska man välja egentligen när grillsuget smyger sig på? De senaste åren har utbudet av grillar exploderat och att välja rätt kanske inte känns så lätt, därför har vi på Hemfixarna samlat tipsen som gör dig till kvarterets grillmästare.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Det första du måste fundera på är om du ska välja gasol- eller kolgrill. Vill du kunna grilla snabbt och spontant är gasolgrillen valet för dig. Du tänder grillen med en knapptryckning och inom 10 minuter är det klart att grilla. En del tycker att man förlorar lite av ”grillsmaken” när man använder gasol. Blindtester visar att så inte är fallet men om du ändå vill sätta extra röksmak på din mat finns både rökträ och rökflis som tillbehör till gasolgrillen. Väljer du kolgrill tar det lite längre tid att få till perfekt glöd och temperatur, å andra sidan är det ganska härligt att koppla av och umgås runt grillen medan man väntar. Varför välja förresten? Har du både en gasol- och en kolgrill kan du välja grill efter tillfälle.

Vill du ta grillningen till en helt ny nivå väljer du en Kamadogrill, grillarnas Rolls-Royce. Kamado är en keramisk grill som isolerar och reflekterar värmen. Med en kamadogrill kan du kontrollera värmen väldigt exakt och du får ett stort temperaturintervall, från 70c – 350c. Det innebär att du egentligen kan tillaga vad som helst in din grill – pizza, långkok, röka, ånga – bara fantasin sätter gränser!

När du bestämt dig för vilken typ av grill du ska ha är det dags att fundera på storlek. Hur många personer grillar du vanligtvis till? Ska grillen kunna vara samlingspunkten på festen? Tänk också på avlastningsplats.

Väljer du en gasolgrill behöver du fundera på hur många brännare grillen ska ha. Det finns gasolgrillar med så många som sex brännare. Ska du grilla till ett mindre sällskap räcker det fint med två brännare, vill du däremot bjuda in hela kvarteret kanske så många som sex brännare behövs. Ju fler brännare desto större grillyta, du kan också grilla indirekt genom att stänga av brännare och låta värmen cirkulera.

Hoppas du fått några tips på vägen, nu är det bara att plocka fram finaste grillförklädet och njuta av lata sommardagar!

Ta hjälp av oss på Hemfixarna

Behöver du hjälp att montera din nya grill kan du förstås höra av dig. Våra Fixare står redo även under sommaren och vi finns i hela Sverige.