/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Surfa smart i sommar

Surfa smart i sommar

Snart är det dags för efterlängtad semester för många av oss, och även om semestern förstås är en tid för avkoppling så vill många av oss fortfarande ha tillgång till smart uppkoppling. Därför har vi samlat bästa tipsen på hur du surfar smart i sommar – i sommarstugan, vid badplatsen eller på bilresan.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Dela med din smartphone

Du vet väl att du med internetdelning kan dela din telefons mobila uppkoppling med en annan enhet t.ex. en surfplatta eller en dator?

Har du en iPhone öppnar du Inställningar och väljer Internetdelning. När du aktiverat Internetdelning väljer du telefonen som trådlöstnätverk på den enhet du vill koppla upp och fyller i lösenordet som visas på telefonen.

Har du en Android telefon heter inställningen Wi-Fi delning eller Mobil hotspot. I övrigt fungerar det på samma sätt som för en iPhone.

Det fungerar oftast att koppla upp 3-5 enheter på det här sättet. Tänk på att batteriet laddas ur fort så ha gärna telefonen ansluten med laddare under tiden. Ta med power-bank om du ska internetdela där det inte finns tillgång till strömuttag.

Ta med routern

Om det finns bredbandsuppkoppling i sommarstugan går det utmärkt att ta med routern och koppla in den med strömsladd och nätverkskabel precis som hemma. Routern kommer att behålla sina inställningar och dina enheter kommer att koppla upp sig precis som vanligt.

Köp en 4G-router

En 4G-router är enkel att ta med till platser där det finns mobiltäckning. Det finns batteridrivna 4G-routrar som inte ens kräver att du har ett strömuttag i närheten, perfekt till baksätet i bilen. Du kan antingen skaffa ett tvilling-SIM till ditt mobilabonnemang eller skaffa ett eget SIM till din 4G-router. Fråga din operatör vad som blir bäst. Tänk på att välja en surfmängd som täcker ditt behov, att köpa till extra surf senare kan bli dyrt.

Ladda ner så mycket som möjligt innan resan

Att streama Netflix-filmer regniga sommardagar tar mycket surf, tänk på att försöka ladda ner så mycket som möjligt innan du reser iväg så slipper du dyra överraskningar.

Behöver du hjälp?

Våra Fixare finns i hela Sverige och hjälper dig gärna med teknikproblemen både hemma och i sommarstugan!