/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Bli proffs på att montera IKEA möbler

Bli proffs på att montera IKEA möbler

En av orsakerna till IKEA’s framgångssaga är de platta, utrymmessnåla paketen som gör att möblerna kan få en prislapp som tilltalar många. Platta paket betyder dock ofta långa monteringsanvisningar och mer än en skruv. Våra Fixare är proffs på möbelmontering och delar med sig av sina bästa tips för att du ska slippa slita ditt hår nästa gång en möbel ska skruvas ihop!

 

Fundera på var du ska montera din möbel

Du vill ha gott om plats när du ska montera din möbel, men det är ju ganska jobbigt att bygga ihop byrån i vardagsrummet bara för att inse att den inte går in genom dörren till rummet där den ska stå. Fundera alltså på var du ska bygga ihop din möbel och inte minst var den ska ta vägen sen.

Förbered

Täck golvet om du ska montera där så varken möbel eller golv tar skada. Se också till att plocka fram eventuella verktyg som kan behövas. Det blir mycket lättare om du har allt tillgänglig istället för att du ska springa runt och leta efter hammaren eller skruvmejseln när du faktiskt behöver den.

Följ monteringsanvisningen

Följ monteringsanvisningen till punkt och pricka! Det finns inget skämmigt med att följa manualer även om du monterat samma möbel flera gånger förut. Visst kan du chansa och ta till manualen när det behövs men vi vågar lova att monteringen kommer att bli långt mer effektiv om det blir rätt från början.

Ta hjälp

Vissa saker är svåra att montera själv, garderober och dörrar till exempel. Se till att du har någon som kan hjälpa dig att hålla i när det behövs.

Fästa i vägg

Fundera på om möbeln behöver fästas i vägg innan du börjar montera. Byråer och garderober har tippskydd som följer med i förpackningen men du behöver rätt skruvar, pluggar och verktyg beroende på vilken typ av vägg du ska fästa möbeln i.

Vill du ha hjälp?

Ibland kan det vara skönt att slippa krångliga monteringsanvisningar och pilliga skruvar. Kanske vill du helt enkelt lägga tiden på annat eller så saknas borrmaskinen som behövs för att fästa tippskyddet. Våra Fixare finns i hela Sverige och monterar dina IKEA möbler till fast pris, även kvällar och helger.

Ta hem en hjälpande hand redan idag!