/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Konsten att hänga upp en adventsstjärna

Konsten att hänga upp en adventsstjärna

Tiden rusar iväg och snart är det dags att plocka fram julpyntet ur lådorna. Oavsett om du är en sån som täcker hela huset med glitter och tomtar eller om du är mer sparsam med dekorationerna kan en julstjärna eller två sprida lite välbehövligt ljus i novembermörkret. Men hur hänger man då upp stjärnor och annat på bästa sätt och kanske viktigast av allt – hur får man dem att hänga rakt? Hemfixarna reder ut så du kan behålla julfriden!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Sprid julstämning på nytt sätt

Förbi är tiden då vi bara hängde en stjärna i fönstret. Trenden att hänga stjärnor lite överallt har fullkomligt exploderat. Byt ut taklampan över soff- eller matbordet mot en eller flera stjärnor, gärna tredimensionella. Julbordet kommer att bli extra mysigt – vi lovar!

Hänga stjärnor på väggen är en annan stor trend. Vem vill inte ha ett stjärnfall i sovrummet till exempel? Använd flera stjärnor i olika storlekar för maxad effekt.

Saknas det eluttag för alla stjärnor kan du använda batteridrivna.

Hänga upp stjärnor

Hur du ska hänga upp din stjärna beror förstår på var den ska hänga och var eventuellt eluttag finns. Ska du hänga stjärnan i ett fönster kan du med fördel fästa en vinkelkrok precis ovanför listen så syns den inte så väl resten av året. Det finns också fiffiga självhäftande krokar så du slipper borra hål för en pryl som bara ska sitta där några veckor om året. 

Få stjärnan att hänga rakt

Brukar du också kämpa med att få stjärnan att hänga rakt? Nu finns den smarta produkten Hänga Rakt från Markslöjd. Helt enkelt en kabelvridare som får stjärnan att hänga rakt utan att du behöver vara där och peta flera gånger om dagen – en riktigt julfridsräddare!

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp i julstöket? Våra Fixare kan montera det mesta oavsett om det är en bråkig taklampa eller dina nya julstjärnor.