/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Vi guidar dig till årets Black Week på nätet

Vi guidar dig till årets Black Week på nätet

27 november inträffar Black Friday, men du har säkert redan blivit överöst av Black Week erbjudanden. Att fenomenet tagit fäste i Sverige har knappast undgått någon. Rea-festen markerar starten på julhandeln, härstammar från USA och infaller alltid fredagen efter Thanksgiving.

Efter det som brukar kallas Black Weekend infaller Cyber Monday vilket är e-handlarnas svar på Black Friday. Med tanke på rådande läge lär intresset för att fynda direkt från soffan vara större än någonsin – så räkna med en enda lång Cyber-rea! Så vad ska du tänka på när du fyndar? Nedan listar vi våra bästa tips.

När du fått hem dina nya prylar står våra Fixare förstås redo att hjälpa dig med installation och montering!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Skriv en shoppinglista

Det är lätt att låta sig lockas av bra erbjudanden, men du sparar ju faktiskt inga pengar på att köpa prylar du egentligen inte behöver. Kort och gott – köp det du tänkt köpa ändå men till ett bättre pris! Det blir också lättare att sålla bland alla erbjudanden om du vet vad du letar efter.

Vad kan jag fynda?

Du kan förvänta dig erbjudanden från de flesta butikskedjor och produktkategorier. De mest populära kategorierna är kläder, hemelektronik samt skönhets- och hälsoprodukter. Det finns ett gäng sidor på nätet som samlar Black Friday erbjudanden. Du kan till exempel använda PriceRunner för att få en översikt över vilka butiker som har rabatter eller helt enkelt Googla ”Black Friday erbjudanden”.

Håll koll på vem du handlar ifrån

Tyvärr är inte alla e-handlare lika hyvens och det finns risk att råka ut för tråkiga erfarenheter. Om du väljer att handla från en butik du inte känner till finns det några enkla sätt att kolla upp butiken innan du klickar på köp. Intresseorganisationen Svensk digital handel delar ut Trygg E-handel-certifiering, den visar att det är en seriös aktör och att köpet sker tryggt och säkert. Håll utkik efter deras symbol! Ofta kan du komma långt med en enkel Googling av företagets namn, om andra råkat ut för tråkigheter kan du vara ganska säker på att det skrivits om det.

Väljer du att handla från en utländsk butik, kolla noga vad som gäller. Det är ofta billigare att köpa teknik från andra länder men dina rättigheter som konsument kan komma i kläm och det finns inte alltid samma garantier och reklamationsrätt. Du kan dessutom råka ut för att betala tull, moms och eventuellt andra skatter beroende på hur mycket din vara är värd och vad det är för slags vara. Bra information om detta finns på Tullverkets hemsida.

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp när du fått hem dina nya prylar? Våra Fixare står redo att hjälpa dig med allt från tekniksupport till att få upp din nya spegel på väggen.