/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Så skapar du biokänsla hemma

Så skapar du biokänsla hemma

I år ser det inte ut att bli några traditionsenliga filmvisningar i mellandagarna. Desto större anledning att skapa biokänsla hemma! Det behöver varken vara krångligt eller kosta skjortan. Nedan listar vi våra bästa tips på hur du med enkla medel maxar julens film- och tv-kvällar.

 1. Placera TV:n i rätt höjdBilden är förstås avgörande för att skapa en härlig filmupplevelse. Har du inte obegränsad budget att investera i en ny TV kan du börja med att placera din befintliga i rätt höjd. Många placerar TV:n för högt och då blir bilden inte optimal. Sätt dig i soffan och titta rakt fram, blunda och öppna ögonen punkten du ser ska vara i mitten av bilden.
 2. Skapa en bättre ljudupplevelseEn bättre ljudupplevelse skapar du genom att dämpa starka ljudreflexer. Det gör du enklast genom att använda dig av tjocka mattor, gardiner, kuddar och andra textilier. Extra mysig känsla i rummet får du på köpet!

  Vill du förbättra ljudet ytterligare kan du uppdatera vardagsrummet med en soundbar eller ett hemmabiosystem. I takt med att våra TV-apparater blivit tunnare har ljudkvaliteten i många fall blivit sämre. Ett enkelt sätt att förbättra ljudet är att installera en soundbar som helt enkelt är en liggande högtalare som placeras framför tv:n.

  En soundbar ger påtagligt bättre ljud men vill du har riktig biokänsla är det ändå ett hemmabiosystem med surroundljud ljud du behöver. Flera högtalare strategiskt placerade gör att det känns som att du hamnar mitt i händelsernas centrum.

 3. Bjud in vännernaSaknar du att gå på bio tillsammans med kompisarna finns nu lösningen Teleparty som gör att ni kan se på samma film medan alla är kvar i sin egen soffa. Tjänsten fungerar tillsammans med Netflix, HBO Nordic och Disney+ Filmen och synkroniseras mellan alla deltagare, alla kan stoppa filmen när det dags att hämta mer popcorn och med chatfunktionen är tanken att det ska kännas som alla befinner sig i samma rum. Så bjud in till din egen digitala filmpremiär i jul!

  Behöver du hjälp?

  Våra Fixare hjälper dig att skapa biokänsla i hemmet. För 799 kr installerar vi din nya TV med väggfäste, vi installerar även soundbars och hemmabiosystem. När tekniken är på plats kan vi även hjälpa till att höja mysfaktorn genom att montera dina nya möbler eller hjälpa till med att få gardinerna på plats.