/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Liva upp årets fattigaste vecka

Liva upp årets fattigaste vecka

Julglittret är nedpackat, vintermörkret har oss i ett fast grepp och pandemin hindrar oss kanske från att träffa nära och kära. Som om inte det räckte är årets fattigaste vecka här. Vi delar med oss av fem budgettips som sätter guldkant på hemmet.

Du har väl inte missat att du från den 1 januari får 50 % RUT-avdrag på en rad nya tjänster – möbelmontering och borrservice t.ex. Att ta hem en Fixare som hjälper dig där hemma är alltså billigare än någonsin!

1. Gör din egen tavelvägg

En tavelvägg är ett lätt sätt att liva upp ett rum. Dessutom är det en rolig och kreativ syssla att välja ut och rama in bilder. Varför inte rama in bilder på nära och kära som du kanske inte kan träffa i dessa tider. Mixa gärna motiv för en mer levande känsla, blanda nära och kära med platser du tycker om och längtar så får du en riktig kärleksvägg. Billiga ramar hittar du på t.ex. IKEA. Blanda gärna storlekar och former på ramarna. Lägg ut ramarna på golvet och testa olika upplägg innan du börjar borra eller spika i väggen.

2. Skapa ordning i hallen

 Oreda gör ingen glad. Har du mindre barn tenderar dessutom hallen att svämma över av blöta overaller och omaka vantar den här tiden på året. Nyckeln till en välorganiserad hall är förvaring för stort och smått. Vi gillar Omar systemet från IKEA, skafferiförvaringen som passar minst lika bra i hallen. Tillsammans med lådor för halsdukar, vantar och andra småprylar får du en snygg och praktisk förvaring i hallen som inte gräver hål i plånboken.

3. Satsa på belysningen

Rätt belysning kan göra under för ditt hem. Tricket är att kombinera funktions- och stämningsbelysning. Exempel på funktionsbelysning är lampan över matbordet, läslampan vid sängen eller lampan vid skrivbordet. Helt enkelt belysning som fyller en funktion. Kombinera funktionsbelysningen med stämningsbelysning som placeras i olika höjd – en lampa i bokhyllan, en i fönstret, en spotlight som belyser ett fint föremål eller varför inte en ljusslinga. Tänk på att använd svaga glödlampor så att ljuset blir varmt och behagligt och inte bländar.

4. Byt ut knoppar och handtag

Ett enkelt och billigt sätt att förnya hemmet är att byta ut knoppar och handtag. Köksluckor, byråer, garderober – det mesta kan livas upp och som bekant är det detaljerna som gör det. Spana in Superfronts fina handtag eller varför inte göra egna? Internet svämmar över av idéer.

5. Inred med speglar

Trenden från 80-talet, spegelväggen, är tillbaka i ny tappning. Förutom att det är snyggt att inreda med speglar har det en förstorande effekt på ett litet rum. Välj ut flera speglar i olika former, färger och storlekar. Gör som med tavelväggen, lägg först ut speglarna på golvet för att få en känsla av hur det kommer att se ut. Eller varför inte göra en kombinerad tavel- och spegelvägg.

Behöver du hjälp?

Saknar du tid, verktyg eller kunskap? Våra certifierade Fixare hjälpa dig borra upp spegeln, hänga upp lampan eller montera ihop nya hallmöbeln. Ta hem en Fixare idag!