/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Så får du fart på ditt trådlösa nätverk

Så får du fart på ditt trådlösa nätverk

Trött på långsam uppkoppling? 8 av 10 uppger att deras WiFi inte alltid levererar och att man inte får den hastighet man betalar för. Särskilt irriterande nu när många sitter hemma och jobbar och pluggar och hastigheten måste vara på topp i alla rum. Vi på Hemfixarna är proffs på att trimma nätverk och har hjälpt 10 tusentals kunder till snabbare och stabilare WiFi hemma.

Vår samlade erfarenhet har resulterat i vår unika tjänst WiFi-optimering med ett fast pris på 699 kr. Förutom att vi optimerar ditt WiFi i ett antal steg dokumenterar vi även prestandan och lämnar dig med ett omfattande mätprotokoll i form av en certifiering. Om vidare åtgärder krävs för att ta din surf till nästa nivå som att skaffa räckviddsförlängare eller annan utrustning ingår även tips på lämpliga åtgärder.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Så här certifierar vi ditt WiFi:

  1. Verifiering av bredbandshastighet

Vi börjar med att kontrollera att du får den hastighet du betalar för. För att uppkopplingen ska fungera som önskat är det viktigt att du väljer hastighet utifrån ditt och eventuella familjemedlemmars behov. Mätning sker direkt vid routern och vi passar även på att granska dina inställningar som kryptering, SSID, hastighetsval m.m.

  1. Åtgärder för optimering

Det kan finnas en rad anledningar till att du inte får den hastighet du betalar för. Routerns placering och inställningar är a och o för en snabb uppkoppling. I synnerhet i flerfamiljsfastigheter blir det trångt i luften när ditt och dina grannars WiFi signaler skall slåss om bandbredden. Valet av sändningskanal och typ av WiFi bandbredd är första steget att optimera.

Har du en stor bostad och vill kunna surfa snabbt överallt i huset kan det behövas förstärkning i form av en extra router eller en repeater som förlänger signalen från den första routern.

Nätverket blir heller inte snabbare än sin svagaste länk så om uppkopplingen är seg som sirap kan det finnas anledning att fundera över när du bytte router senast.

  1. Mätning

När vi genomfört optimeringsåtgärderna mäter vi hastigheten vid routern och vid två valfria mätpunkter där du vill vara extra säker på att kunna surfa snabbt och problemfritt. Mätning sker naturligtvis på både 2,4 och det nya 5 Ghz bandet som vanligtvis är mindre belastat.

  1. Mätprotokoll

När vi är klara får du ett mätprotokoll skickat till dig. Här kan du se ditt resultat, genomförda åtgärder och eventuella tips på hur du kan ta din surfhastighet till nästa nivå.

Vårt fasta pris på WiFi optimering är 699 kr efter 50 % RUT-avdrag.
Boka en Fixare idag så utför vi uppdraget när det passar dig och med 100 % nöjd-kund-garanti.