/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Installera robotgräsklippare

Installera robotgräsklippare

Sommaren är äntligen på ingång. När gräset börjar bli långt, över 5 cm, är det dags att plocka fram gräsklipparen och varför göra det jobbigare än nödvändigt? Med en robotgräsklippare kan du ägna dig åt roligare saker samtidigt som du får en tätare och grönare gräsmatta. Men utbudet är stort och det kan vara svårt att hitta rätt bland alla märken och prissegment. Hemfixarna guidar dig rätt!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Varför robotgräsklippare

Att låta en robot sköta gräsmattan är inte bara bekvämt. En robot klipper grässtrået från alla håll vilket på sikt kan ge dig en tätare, friskare och grönare gräsmatta utan att du lyfter ett finger. De små avklippta grässtråna stannar kvar som ett naturligt gödsel för gräsmattan. Eftersom roboten bara skär av en liten bit åt gången återhämtar sig också grässtrået snabbare och gräsmattan blir därmed starkare.

Välj en robotgräsklippare som passar ju din tomt

Vilken gräsklippare du ska välja beror på hur stor tomt du har men också på hur tomten ser ut. Är det väldigt brant och kuperat krävs en mer avancerad modell. Har du mycket kottar, småsten och gropar kommer det också att påverka hur stark maskin du behöver. Stirra dig inte blind på priset, en gräsklippare anpassad för en liten och platt tomt är förstås billigare i inköp men kommer fort att gå sönder om den används på en för stor och kuperad tomt.

Välj en robotgräsklippare med kapacitet att klippa en lite större yta än du behöver. På det viset behöver inte maskinen jobba dygnet runt och håller därmed längre.

Installationen är A och O

Att lägga ut begränsningskabeln är den viktigaste delen av installationen. Gör en ritning och planera noga så du får så få skarvar som möjligt. Det är oftast i en skarv som avbrottet sker. Det går bra att lägga kabeln direkt på gräsmattan, efter några veckor har den vuxit ner i gräsmattan. Vill du inte ha kabeln synligt från början eller om du har en väldigt kuperad tomt behöver du gräva ner kabeln på ett djup på 2-10 cm. Fördelen med att gräva ner kabeln är att det är mindre risk att den skadas av vassa föremål som t.ex. en trimmer.

Du behöver också planera var laddningsstationen ska vara placerad.

Du behöver närhet till ett eluttag och helst ska laddningsstationen vara skyddad från direkt solljus, då håller batteriet bättre.

Service

Lämna in din robotgräsklippare på service så håller den längre. Batterierna går också att byta när dom börjar förlora sin kraft så det finns all anledning att hålla din robot i trim.

Behöver du hjälp?

Vi installerar din robotgräsklippare från 2990kr för en gräsmatta mindre än 500 m2. Priset ökar med storleken på gräsmattan. Följande ingår:

  • Montage av laddstation
  • Dragning av begränsnings- och guidekabel
  • Test och demonstration

Ta hem en Fixare idag!