Vad kan hemfixare göra?

Virusrensning

499kr

  • Vi finns i hela Sverige
  • Över 1600 certifierade Fixare
  • Fast pris, även kvällar och Helger

Vi rensar bort virus

Vi lever alla under ständigt virushot. Farorna tilltar med allt mer sofistikerade fällor som skall lura oss att klicka på fientliga länkar. Varje dag hjälper våra Fixare kunder som drabbats och försöker med bl.a. antivirusprogram rädda så mycket som möjligt. Vi älskar datorer och telefoner och vi har gedigen kunskap om virusproblematiken som vi dagligen utbyter internt på Hemfixarna.

Våra Fixare är unga teknikintresserade killar och tjejer med uppväxt bakom skärmen. Därför har vi på Hemfixarna gedigna kunskaper om datorer, smartphones, virus och antivirusprogram. I hela Sverige har våra Fixare optimerat och rensat datorer, mobiler och surfplattor från virus för att göra dessa snabbare och säkrare för våra kunder. Har du fått en trojansk häst, ransomware, keylogger eller annat virus i datorn eller telefonen? Tveka inte, beställ hem en Fixare redan idag så löser vi dina virusproblem!

Vi har många antivirusprogram i verktygslådan

Oavsett operativsystem finns alltid risken för att skadliga program, s.k. virus kommer in i datorn. Detta sker vanligtvis från internet men även ”smittade” USB-stickor, telefoner och lösa hårddiskar kan bära den skadliga programvaran (viruset).

Vanligast idag är att viruset kommer in i datorn via internet. Detta sker antingen i form av en länk i ett e-mail som leder till en smittad sida eller som en bilaga i ett mail. Utan ett bra och fungerande antivirusprogram är man oskyddad. Bilagan i mailet kan se ut som en vanlig fil (exempelvis ett Word- eller Excel-dokument) men kan istället vara ett skadligt program, alias virus. Viruset har olika mål i offrets dator. Antingen vill angriparen åt innehållet som adressböcker, koder och lösenord, eller så vill man utnyttja datorn i samband med DDoS-attacker.

Utan att veta om det kan offrets dator vara med i en attack mot andra datorer på nätet i så kallade DDoS-attacker. DDoS-attacker utförs för att ”krascha” servrar hos en organisation eller företag, och åsamkar på så vis stor – oftast ekonomisk – skada för offret. Datorn som ingår i attacken kan i värsta fall bli spärrad av Internetleverantören för att stoppa attacken. Den drabbade datorn kan även kännas trög och opålitlig efter att viruset slagit till.

Kampen mellan virusmakare och utgivare av antivirusprogram pågår dygnet runt. Ofta uppdateras antivirusprogrammen vi installerar flera gånger per dygn och kör i bakgrunden små skanningar efter de nya virusen omgående utan att du märker det. Vi ser även till att antivirusprogrammen kör schemalagda skanningar då hela datorn söks igenom. Intervallet av dessa scanningar ställer våra Fixare in så att det blir optimalt för våra kunder. I denna djungel av potentiella faror är Hemfixarna det självklara valet. Våra Fixare har växt upp under ständigt virushot och är väl bevandrade i floran av antivirusprogram och dess alla inställningar och möjligheter.

Vi säkrar datorn efter virusinfektion

Ett vanligt problem idag är virus som tar sig in i datorn och krypterar viktiga dokument och filer. Offret måste sedan betala en lösensumma för att få tillbaka filerna, eller snarare få dem avkrypterade. Denna typ av virus kallas för ”ransomware” och har blivit särskilt vanligt sedan 2017. Namn som WannaCry, CryptoLocker och Petya har satt skräcken i många dator- och smartphone-användare. Offer för dessa virus uppmanas betala lösensumman som varierar beroende på mängden krypterade filer. Anledningen till att denna typ av virus är så skrämmande är att inte ens proffs som våra Fixare kan dekryptera dem. Vid infektion är det tyvärr för sent och lösensumman måste vanligtvis betalas. Däremot måste hål i säkerheten täppas till efter en sådan virussmitta vilket våra Fixare naturligtvis hjälper till med.

Hemfixarna har stor erfarenhet av att hitta och utplåna virus i smittade datorer, mobiler och surfplattor. Vanligtvis laddar vi ner program som scannar igenom kundens dator efter virus och efter att Fixaren hittat viruset sätts det i karantän eller tas bort helt. Fixaren har tillgång till våra rekommenderade program för att hitta viruset. I Hemfixarnas bibliotek av rekommenderad mjukvara finns ett antal antivirusprogram som alla Fixare känner sig hemma på och är vana att installera och konfigurera. I vissa fall kan virus krascha hårddisken, och för detta har vi ett lysande samarbete med Data Recovery Sweden som utvinner data ur trasiga hårddiskar. Läs mer om vad vi kan göra för din hårddisk här.

Snabb hjälp med virus

Har du råkat ut för en trojan, ransomware eller annat läskigt virus? Kanske får du massa spam-mail till din inkorg? Fråga Hemfixarna så rensar vi din dator från virus och rekommenderar ett lämpligt virusskydd för att säkra upp den. Uppdraget skickas ut till våra Fixare i ditt närområde och sedan kontaktas du för att bestämma en tid för virusrensningen. Hjälpen finns nära dig – Tveka inte att ta hem en av våra duktiga Fixare redan idag!

Boka nu