/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Säkra backuper med Hemfixarna Kompis

Säkra backuper med Hemfixarna Kompis

Har du – precis som de allra flesta av oss – mängder med värdefulla bilder och viktiga dokument sparade på din dator eller telefon? Självklart har du det, i dagens digitala värld är det få som skriver ut dokument eller använder sig av diabilder. En stor risk med att spara filer och dokument digitalt på en enda dator eller telefon är att en eventuell hårddiskkrasch eller stöld av enheten leder till att filerna försvinner för gott. Visserligen finns det sätt att utvinna data ur trasiga hårddiskar – se vår sida om dataräddning – men enklast är om man helt enkelt skaffar sig en ordentlig backuplösning som automatiskt skapar säkerhetskopior. Efter tusentals utförda uppdrag har vi däremot insett av majoriteten av alla kunder saknar en ordentlig backup-lösning. Därmed är vi stolta över att introducera vår nya tjänst för backup ”Hemfixarna Kompis” som låter dig lagra dina filer i ”molnet”.

Spara filer i molnet och frigör utrymme på datorn

Molntjänster – eller cloudtjänster – är kort och gott tjänster som tillåter hantering och lagring av data online istället för på din dator. Med hjälp av Hemfixarna Kompis effektiva molnlagring kan du snabbt och effektivt komma åt dina filer oavsett var du befinner dig, samtidigt som du frigör utrymme på datorn. Du kan närsomhelst komma åt dina sparade filer från vilken enhet som helst – vare sig det är en telefon, dator eller surfplatta. Lagringen av säkerhetskopiorna sker på Storegates svenska, säkra servrar. Installation av programmet går snabbt, och i paketet ingår även en kvarts fri telefonsupport varje månad då vi bland annat kan hjälpa dig installera Hemfixarna Kompis på distans genom fjärrstyrning av datorn.

Vad finns det för fördelar med en backup-tjänst? Om din dator skulle falla till golvet och hårddisken går sönder, eller om den skulle infekteras av ett virus så kan du snabbt och enkelt återställa dina filer till hur de såg ut innan olyckan. Programmet har ett inbyggt skydd för att inte tillåta uppladdning av virusinfekterade filer till dina backuper (vilket då skulle korrumpera även säkerhetskopiorna). Om ett virus mot all förmodan skulle lyckas ta sig igenom skyddet och infektera säkerhetskopiorna i molnet kan vi på Hemfixarna enkelt återställa molnets filer till tidigare, virusfria versioner.

Mer än bara en backuptjänst

Utöver backuptjänsten får du med Hemfixarna Kompis tillgång till Microsofts Office Online. Office Online är en samling nedbantade versioner av några av de mest populära programmen från Microsoft såsom Word, Excel och Powerpoint. Med dessa program har du alla de nödvändigaste funktionerna och de fungerar utmärkt för både professionellt och vardagligt bruk. Du kan dessutom bjuda in andra till dokumenten och tillsammans kan ni redigera dem i realtid. Allt du skriver ser din vän, och allt din vän skriver ser du.  Programmet är även perfekt för fildelning. Om du exempelvis har varit på ett bröllop kan du skapa ett album som du sedan delar med de andra som var med. De som bjudits in till albumet kan sedan ladda upp sina egna bilder från bröllopet så att allting samlas på ett och samma ställe, och de behöver inte ha Hemfixarna Kompis själva.