/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Skrivaren skriver inte ut – orsaker & lösningar

Skrivaren skriver inte ut – orsaker & lösningar

Även om det pratas mycket om det papperslösa samhället så är det fortfarande stora mängder papper som skrivs ut. Inte minst runtom i de svenska hushållen. Ibland händer det dock att man stöter på patrull. Ett vanligt exempel är att skrivare inte skriver ut några papper. I denna artikel tänkte vi därför dela med oss av möjliga orsaker och lösningar på detta problem. 

Innehåll 

  • Varför skriver skrivaren inte ut?
  • Möjliga lösningar på utskriftsproblemen
  • Ta hjälp av Hemfixarna
Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Varför skriver skrivaren inte ut?

Det finns en mängd olika anledningar till varför en skrivare inte skriver ut några papper. Såväl orsakerna som lösningarna kan däremot också variera från skrivare till skrivare samt från modell till modell.

Att sätta ihop en generell guide som stämmer överens med funktionerna på alla varumärken och modeller är därför svårt. För exakt information rekommenderar vi att du läser manualen för just din skrivare. Med det sagt så tänkte vi nedan dela med oss av några av de vanligaste lösningarna när skrivaren inte skriver ut.

Möjliga lösningar på utskriftsproblemen 

1. Kontrollera att skrivaren är påslagen samt att kabeln är ordentligt isatt i vägguttaget och skrivaren (ifall du har en trådbunden skrivare).

2. Har du en nätverksskrivare bör du kontrollera att skrivaren är korrekt ansluten till nätverket. Är den inte detta kan du med fördel läsa våra tidigare artiklar ”Anslut skrivare till trådlöst nätverk”, ”Så gör du för att hitta skrivare i nätverk” samt ”Så gör du om skrivaren är offline”.

3. Testa att stänga av och sätta på skrivaren.

4. Kontrollera ifall displayen visar något felmeddelande. Åtgärda problemet och försök sedan skriva ut igen.

5. Säkerställ att det finns papper i skrivaren.

6. Kontrollera ifall det lyser några lampor på skrivaren. Läs manualen för att se vad dem betyder.

7. Säkerställ att det finns bläck i tonerna.

8. Kontrollera ifall det går att skriva ut en konfigurationssida. Fungerar inte detta kan det vara något fel på skrivaren.

9. Säkerställ att din brandvägg inte blockerar kommunikationen med skrivaren.

10. Kontrollera att det inte är något fel med drivrutinen.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixarna

Om du kontrollerat och testat ovanstående metoder, alternativt saknar den tid och kunskap som krävs för att göra detta, kan du med fördel vända dig till oss på Hemfixarna. Våra fixare har omfattande teknikkunskaper, vilket självklart inkluderar skrivare och skannrar.

När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig, undersöker problemet och tar därefter de åtgärder som krävs för att få din skrivare att fungera igen. Hos oss är du i trygga händer!