/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Skapa ordning i hallen

Skapa ordning i hallen

Nu sjunger sommaren på sista versen och för många betyder det att jobb, förskola och skola dragit igång igen. Med vardagen följer ofta behov av organisering – sommarkläderna ska stuvas undan och hallen ska helst inte svämma över av vantar, mössor och smutsiga overaller. Så hur göra för att hallen ska bli så organiserad och inbjudande som möjligt? Nedan följer våra bästa tips för att du ska slippa snubbla över familjens skor och veckans post i fortsättningen.

  1. Prioritera och rensa

Vilka saker behöver finnas i hallen? Kanske finns det saker som kan förvaras någon annanstans? Och du, den där jackan du inte använt på 2 år kanske inte kommer att användas och kan få en ny ägare? Kanske kan du uppmuntra grannarna till att organisera samtidigt så kan ni anordna klädbytardag efter rensningen.

  1. Sortera efter säsong

När sommarkläderna flyttar in flyttar vinterkläderna ut och tvärtom. Plötsligt blev din hall ett par kvadratmeter större när inte allt ska trängas på samma ställe.

  1. Var sak har sin plats

När du vet vad som ska förvaras kan du börja planera vilken typ av förvaring du behöver. Hyllor, krokar, förvaring för småprylar etc. Se till att var sak har sin plats och försök lägga tillbaka saker där de hör hemma, få saker är så förödande för morgonhumöret som att leta efter nycklar och plånböcker medan barnen stampar på hallmattan.

  1. Utnyttja dold förvaring

De flesta hallar har dolda förvaringsytor. Trolla bort saker genom att hänga på baksidan av en dörr och utnyttja väggarna från golv till tak.

  1. Möbler med flera funktioner

Vill du ha en sittplats i hallen när skorna ska på? Då kan den lika gärna fungera som förvaringsmöbel också. En bänk att sitta på blir perfekt att fylla med vantar och mössor eller kanske skoförvaringen kan rymmas under sittplatsen?

Behöver du hjälp?

Står krångliga monteringsanvisningar och pilliga skruvar emellan dig och din perfekt organiserade hall? Våra Fixare har både verktygen och kunskapen!

Vi monterar dina möbler

Våra Fixare får ihop de mest komplicerade möbler oavsett om du handlat hos en större kedja eller hos en mindre aktör på nätet. Självklart ser vi till att tippskyddet kommer på plats och att emballaget fraktas till återvinningen.

Läs mer om möbelmontering

Borrservice

Du har väl inte missat att Hemfixarna erbjuder fastpris på Borrservice? För 699 kr borrar vi upp till 5 hål vid samma tillfälle, resa ingår och det finns inga omöjliga väggar eller tak. Vi kan fästa upp allt du behöver i din välorganiserade hall  –  lampor, hyllor, krokar, speglar, tavlor, skohyllor, hatthyllor, skåp etc.

Läs mer om borrservice