/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Nyttja vår datorhjälp för pensionärer

Nyttja vår datorhjälp för pensionärer

Den digitala utvecklingen medför många möjligheter. För våra äldre kan det däremot vara svårt att hänga med i svängarna och många lever faktiskt i ett digitalt utanförskap. På Hemfixarna erbjuder vi därför datorhjälp för pensionärer och seniorer som har svårt att hantera dagens teknik.  

Innehåll 

  • Det digitala utanförskapet växer
  • Datorhjälp i hemmet – vår specialitet
Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Det digitala utanförskapet växer

Idag har i princip samtliga svenska medborgare tillgång till internet. Trots detta lever hela 1,1 miljoner svenskar i ett digitalt utanförskap. Detta enligt siffror från Internetstiftelsens undersökning ”Svenskarna och internet 2018”.

Majoriteten av de som lever i ett digitalt utanförskap är seniorer över 76 år. Enligt ny forskning från Linnéuniversitet leder denna typ av utanförskap många gånger också till ett socialt utanförskap. Att många äldre hamnar utanför den digitala utvecklingen i samhället är därför ett stort problem som är viktigt att belysa. 

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Datorhjälp i hemmet – vår specialitet

För att motverka det digitala utanförskapet och göra det enklare för våra seniorer att ta del av den digitala utvecklingen i samhället, erbjuder vi på Hemfixarna rikstäckande tekniksupport i hemmet. Något som inkluderar allt ifrån anslutning av smart-TV till utbildning och handhavande av datorer, telefoner och routers.

Nedan kan du läsa mer om vad några av våra kunder tycker om den hjälp de fått av oss:

”Är en oerhört gammal dam – som tycker att datorer, plattor m m hör till livets höjdpunkter. Det händer dock att apparaterna krånglar. Bryter inte längre samman, ringer bara Hemfixarna.” 

”Det var en väldigt duktig och trevlig kille som kom hem till oss och fixade vår dator. Vi är helt nöjda och kommer anlita Hemfixarna igen när vi behöver hjälp med tekniken!”

”Jag var mycket nöjd med hjälpen från Hemfixarna. En mycket kompetent och trevlig ung man fixade allt. Jag kommer att rekommendera Hemfixarna till vänner och bekanta”

Oavsett om du behöver telefon- eller datorhjälp kan du således vända dig till oss på Hemfixarna. När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig, undersöker ett eventuellt problem och tar därefter de åtgärder som krävs för att lösa det. Detsamma gäller för utbildning och handhavande.