/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Förenkla din vardag med Elfas förvaringssystem 

Förenkla din vardag med Elfas förvaringssystem 

Ett nära släktskap till Nils Strinning gjorde att entreprenören Arne Lydmar gick med på att låta sin ingenjörsfirma tillverka Nils diskställ av kraftig ståltråd. Något som kom att bli början på historien om det nytänkade varumärket Elfa (som diskstället också fick sitt namn efter). 

Efter en tid i Sverige av hög expansion och stor efterfrågan på nytänkande, bidrog Elfa med många väl utvecklade idéer för att förenkla vardagen i det nya, moderna svenska hemmet. Först ut var klassiska elfa trådbackar, som så många av oss är uppvuxna med. På senare år har även de oerhört praktiska elfa-hyllorna setts pryda väggarna i inrednings-magasinen.

Hur kan Elfa förenklar just din vardag?

De förvarningssystem som Elfa erbjuder är praktiska och tanken är att de ska kunna anpassas efter människors individuella behov genom hela livet. Det finns både vägghända och fristående förvaringslösningar samt måttanpassade skjutdörrar för att kunna skapa den förvaring som bäst passar just dina specifika behov.

Idén är att med hjälp av hyllor och trådbackar från Elfa enkelt kunna skapa mer utrymme i människors vardag. Med smarta och enkla förvaringslösningar från Elfa får man enkelt plats med det mesta i sitt hem.

Exempel på sortiment är följande; 

 • Elfa konsoler
 • Elfa trådbackar
 • Elfa hyllor
 • Elfa krokar
 • Elfa backstativ
 • Elfa glid-skenor

Genom att planera smart och utnyttja kvadratmetrarna i hemmet kan man med hjälp av att montera elfa-system frigöra boyta och förenkla livet hemmavid.

Elfas hemsida kan man hitta inspiration så som förvaringskunskap och hemma-hos-reportage.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Elfas färdiga lösningar 

Elfa erbjuder även färdiga lösningar där deras experter har ritat upp ett antal färdiga lösningsförslag på förvaringskombinationer. Dessa är lösningar för olika rum och förvaringsbehov och innehåller smarta specialprodukter.

De olika färdiga lösningarna elfa erbjuder;

 1. Sovrum (med mesh-backar och klädstång)
 2. Hall (med lutande trådhylla för skoförvaring)
 3. Tvätt & Städ (med exempelvis torkhyllor)
 4. Garage & Förråd (med redskapshållare och redskapskrokar)
 5. Hobby & Hemmakontor (med skrivbord och förvaringshyllor)

 

Elfas garderober med fasta mått

Elfa erbjuder garderober med fasta mått, i så kallade starter kit. Helt unikt för dessa är att man kan placera utdragbar förvaring i båda sektionerna utan att inredningen krockar med överlappet.

Dessa består av fyra paket och innehåller;

 • 1 st Inredningspaket 

Ett paket med Starter kit 2 eller 3 sektioner klädförvaring.
 

 • 2 st Skjutdörrar

Två paket med Skjutdörr Elfa Original i fasta mått.
 

 • 1 st Skenset
  Ett paket med Skenset för Skjutdörr Original i fast mått.

 

Är det svårt att montera elfa?  

Elfa är ett gör det själv-koncept och de flesta av elfas produkter behöver bara klickas eller tryckas på plats. Systemet har tagits fram specifikt för att vara enkelt att installera och montera. På Elfas hemsida finns även korta filmer som beskriver hur deras olika produkter ska monteras.

Saker du kan behöva för elfa montering; 

 • Borrmaskin och plugg, beroende på vägg-material.
 • Skruvdragare
 • Vattenpass (för att kunna justera skenorna så att de blir raka).

 

Även om monteringen av Elfas system ska vara enkel, så är den inte för alla. Behöver du hjälp med montering? Då finns vi här för att hjälpa dig!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Fem anledningar till att du inte ska montera dina möbler själv

Det är över 50 år sedan formgivaren Gillis Lundgren plockade bort benen på bordet ”Lövet” och därmed skapade svensk industrihistoria. Genom att distribuera möbler i platta paket och utlokalisera slutmonteringen till kunden kan man hålla priserna nere och effektivisera transporterna. Idag är det mer regel än undantag att du förväntas montera din möbel själv oavsett […]

Läs inlägget »

Skruva i betong – så gör du!

Har du sett ut den perfekta platsen för en spegel, tavla eller hylla bara för att inse att väggen du vill fästa prylen i är av betong? Att fästa saker i betong kan kännas svårt och krångligt, vi guidar dig steg för steg så du kan känna dig säker på att varken arvegodset eller spegeln […]

Läs inlägget »

Behöver du hjälp att montera soffan?

Visst vet du om att våra fixare gärna hjälper till att montera din nya soffa? Vi finns runt om i hela landet så att du bara inom ett par timmar kommer få inta soffläge! I den här artikeln ger vi däremot våra bästa tips till dig som själv vill montera soffan.  Det behöver du För […]

Läs inlägget »