/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Ge badrummet ett lyft med små medel

Ge badrummet ett lyft med små medel

En badrumsrenovering behöver inte kosta skjortan. Jobba med det du har och investera i några snygga badrumsmöbler. Med vackra detaljer och smart badrumsförvaring får du ditt badrum att kännas både nytt och lyxigt. 

Det absolut viktigaste att tänka på när du planerar ditt badrum är badrumsförvaring. Smarta förvaringslösningar där alla prylar har sin bestämda plats sparar dig massor av tid under stressiga morgnar. Ett snyggt badrumsskåp eller kommod ger ett lugnare intryck och du slipper röran av burkar, tuber och förpackningar som ofta uppstår i ett badrum. Finns det något bättre sätt att börja dagen? 

Fyra steg mot badrumsdrömmen 

  1. Gör en budget. Hur mycket pengar är du beredd att satsa?
  2. Ta fram en enkel skiss. Det blir enklare att få en överblick över hur ditt badrum ser ut och vilka möjligheter som egentligen finns om du har en skiss. Den behöver inte vara särskilt avancerad. Mät upp ditt badrum med längd, bredd och höjd. Skriv upp måtten och gör en enkel skiss på ett vanligt A4 där du också markerar dörr och eventuella fönster.
  3. Titta på hur dina behov ser ut. Sätt dig ner och fundera en stund på vad du vill uppnå med din badrums-makeover. Är det ett praktiskt och lättanvänt badrum där hela familjen får plats med sina saker? Vill du skapa en kombinerad tvättstuga? Eller drömmer du om avkopplande plats med spakänsla?
  4. Bestäm dig för en stil. Vad gillar du när det handlar om badrum och inredning? Hur skulle du kunna bygga vidare på det som finns? Finns det möjlighet att skapa en helt ny stil? Titta på vilka färger och material som finns i ditt badrum idag. Vad blir kvar när du tar bort den gamla inredningen? Se golv och väggar som en blank canvas där du kan skapa något helt nytt. Samla inspiration på Pinterest, Instagram eller sök på nätet. 

Behöver du någon hjälp med montering av badrumsskåp, kommoder, spegel eller liknande? Vi hjälper dig gärna! 

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Smart badrumsförvaring 

Se till att utnyttja ytorna på ett smart sätt. Tänk på djup, bredd och höjd när du väljer badrumsmöbler och handfat. Har du ett litet badrum kan det exempelvis vara snyggt och effektivt med ett högt, smalt skåp. Använd väggarna för badrumsförvaring och tänk brett. Kanske kan du utnyttja utrymmet ovanför dörren eller bakom toastolen?  

Skippa spegelskåpet över handfatet och satsa på en kommod med utdragbara lådor. Med insatser i form av fack och lådor går det enkelt att hålla ordning och det är lätt att få överblick över alla prylar. Du slipper dessutom riskera att de trillar ner i handfatet. Utan överskåp och bara en spegel över handfatet skapar du också en känsla av rymd i badrummet. 

Skapa ett vackert badrum 

En enhetlig stil ger ett lugnt och harmoniskt intryck. Välj ett spår som du vill jobba med när det gäller inredningen i ditt badrum och försök att hålla dig till det. Kanske väljer du att kombinera vita kaklade väggar med badrumsmöbler i svart, kromade detaljer och en glittrande kristallkrona för effektfulla kontraster och lyxkänsla. Eller bygger du vidare på en beigemelerad våtrumsmatta och skapar naturkänsla med möbler i trä och inredningsdetaljer i naturmaterial som sten och linne. Oavsett vad du väljer, hitta först vad som är unikt med ditt badrum och din stil och utgå från det. 

Förutom badrumsmöblerna kan du enkelt sätta rätt ton i ditt badrum genom detaljer och tillbehör som belysning, spegel, matta, krokar och småförvaring. Våga vara lite personlig och ställ in ett fint loppisfynd, ett vackert minne eller använd din smyckesförvaring som en del av dekorationen. 

Tänk utanför boxen. Det finns inga regler för hur ett badrum ska se ut eller vilka saker du måste ha. Toarullar exempelvis behöver ingen särskild hållare, förvara dem i en snygg korg eller låda.  

Snabba förändringar istället för en hel badrumsrenovering  

Vill du inte byta ut hela din badrumsinredning finns det en hel del småsaker du kan göra för att lyfta ditt badrum till en ny nivå och skapa en känsla av nytt. Här kommer några tips: 

  • Byt ut duschdraperiet mot glasväggar. 
  • Skaffa en ny toalettsits i en annan färg eller material eller bara en fräschare variant av den du redan har. Ett mjukstängande lock är lyxigare än du tror. 
  • Skippa krokarna och sätt in en handdukstork. Både snyggt och praktiskt. 
  • Byt ut blandaren på handfatet och skaffa ett nytt munstycke till duschen. Kanske läge att investera i en takdusch? 
  • Satsa på ny belysning. Det finns en uppsjö av fin badrumsbelysning med allt från spotlights till kristallkronor. 
  • Rensa ut dina gamla handdukar och byt ut dem mot nya i en enhetlig färg som matchar badrummet. 

En av våra fixare hjälper gärna till med montering av nya blandare, duschväggar eller dylikt!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Lite extra guldkant 

Drömmer du också om det där badrummet som skulle platsa i ett inredningsmagasin? Har du gjort alla förändringar men känner att du ändå inte riktigt får till det? Som avslutning bjuder vi på några enkla knep hur du skapar lyxkänsla i ditt badrum: 

*Låt dina snygga handdukar synas istället för att gömma undan dem i skåp och lådor. Rullade handdukar på en hylla eller i korgar ger spakänsla. Lägg en trave fluffiga frottéhanddukar på en kommod eller byrå eller häng dem snyggt på en förvaringsstege. 

*Ta in naturen. Gröna växter höjer ditt badrum på ett ögonblick, oavsett om du väljer en rejäl växt i golvkruka eller några kvistar i en enkel vas. En blombukett i fönstret eller en ensam ros i en vas på handfatet är vardagslyx. 

*Stimulera alla sinnen. Hur det ser ut är förstås viktigt men du kan också påverka hur badrummet doftar. Med doftljus, doftpinnar och rumsspray kan du sätta tonen. Kanske kan du också investera i en högtalare och sätta på en skön spellista när du gör dig iordning.  

*Många kroppsvårdsprodukter, smink och parfymer kommer i vackra förpackningar. Utnyttja det genom att lyfta fram dem i inredningen. När du shoppar: välj exempelvis en vacker handkrämstub som matchar inredningen och låt den ligga framme. 

 

Boka en fixare och ge ditt badrum ett lyft med små medel!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Så byter du belysning i badrum

Har belysningen i badrummet slocknat? Eller står den och blinkar som om det vore ett disco? Då är det på tiden att det blir åtgärdat. I den här artikeln delar vi därför med oss av våra mest hjälpsamma tips när det kommer till just belysning i badrum! Att tänka på vid byte av belysning i […]

Läs inlägget »

Succé för våra nya VVS-tjänster

Den 7 april 2022 lanserade IKEA i Kungens Kurva och Barkarby fasta priser på installation av badrumsinredning, handfat, kranar och duschväggar med oss. Det innebär att kunder som handlar kan få en komplett lösning med oss som installatör till ett oslagbart pris. Våra installationstjänster har marknadsmässiga priser men inredningen och kranarna ligger ofta på under […]

Läs inlägget »

Montera krokar i badrum – så gör du

Ska du montera upp krokar i badrummet? Då har du två varianter att välja bland: borrfria krokar eller sorten som måste borras upp. I den här artikeln kan du läsa mer om de två alternativen, och så berättar vi hur du på bästa sätt monterar krokar i badrummet! Upptäck fördelen med borrfria krokar Under de […]

Läs inlägget »