/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Få ett snyggt och stänkfritt badrum med duschväggar i glas

Få ett snyggt och stänkfritt badrum med duschväggar i glas

Att montera duschhörn eller duschväggar i glas är ett enkelt sätt att få ett snyggt och stilrent badrum. En härlig bonus är att vattnet håller sig i duschen och inte sprids över hela badrummet. 

Vill du slippa ha ett blött och sladdrigt duschdraperi som klistrar fast på kroppen när du vänder dig om i duschen? Eller är du trött på att det där draperiet ser lite solkigt ut även om du tvättat det? För att inte tala om vattnet som rinner ut på golvet och stänker på väggarna. Med ett duschhörn eller duschvägg kan du snabbt skapa ett härligt badrum med lyxigare känsla. Det är dessutom smidigt att rengöra och vattenstänken stannar på insidan. 

Rätt utrymme för duschväggarna 

Hur stor ska duschhörnan vara? En bra utgångspunkt är att ju större desto bättre. För visst är det härligt att ha generöst med utrymme när du ska duscha och slippa att stöta emot väggar och schampoflaskor. Men för att du ska få en duschhörna som känns riktigt bekväm att använda bör själva duschytan vara minst 80 gånger 80 centimeter.  

Ibland finns inte tillräckligt med utrymme för att få plats med den rejäla dusch som man kanske skulle önska. Men det finns duschväggar och duschhörn som passar även för mindre badrum. Kika runt hos olika leverantörer för att hitta smarta lösningar som funkar i just ditt badrum. 

Tänk på att duschväggar i glas kan också göra att ditt badrum upplevs som större och rymligare. Vill du utnyttja ytan maximalt kan du välja att montera ett duschhörn med vikbara väggar. De kan enkelt fällas in när duschen inte används och frigör på det sättet värdefull golvyta.  

Hemfixarna finns vid behov av installation av duschväggar och duschhörn!

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Vilken duschvägg ska jag välja? 

Det finns en uppsjö av modeller och stilar på duschhörn och duschväggar. Vad du väljer beror förstås på hur stort utrymme du har och vilken inredningsstil du föredrar. Kanske gillar du den industriella looken med ramverk i svartlackerad aluminium? Eller vill du ha det så minimalistiskt som möjligt med fria glasytor och bara enkla fästen i väggen? Oavsett vilket så ta en stund att kika runt på vilka alternativ som finns innan du bestämmer dig. 

Olika glas 

Många duschväggar och duschhörnor är i klarglas, vilket är ett bra alternativ om du vill ha maximal känsla av rymd utan att behöva fälla in dörrarna. Men det finns även andra valmöjligheter. 

Föredrar du en lite mer privat känsla när du tar en dusch kan frostat glas vara ett bra val. Du kan välja om du vill ha helt eller delvis frostade glasväggar. Det finns även tonade glas som ger en mysig och sober känsla.  

Montera duschväggar och duschhörn 

Att montera en duschvägg eller duschhörn hemma i sitt eget badrum är inga problem om du är lite händig. Men det kan vara bra att ha någon mer med dig som hjälper till att hålla när dörrar och väggar ska monteras.  

När du köper en duschvägg eller ett duschhörn ingår alltid monteringsanvisningar. Läs igenom dem noga innan du sätter igång och se till att följa varje steg.  

Ett tips är också att se till att ha rätt utrustning hemma innan du börjar. Nödvändiga saker att ha när du ska montera duschväggar eller duschhörn är: 

  • skruvdragare 
  • silikon för tätning, använd silkonspruta 
  • plugg 
  • lämplig borr 
  • skruvar 
  • vattenpass eller lasermätare 

Mät ut utrymmet ordentligt först. Tänk på att det ska finnas tillräckligt med utrymme mellan takduschen och ovankanten på glaset om du vill vika in dörrarna.  

Behöver du hjälp med monteringen? Tveka inte att höra dig till oss på Hemfixarna. Våra fixare har stor erfarenhet av olika hantverksuppdrag och hjälper gärna till, oavsett var i landet du bor. 

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Så byter du belysning i badrum

Har belysningen i badrummet slocknat? Eller står den och blinkar som om det vore ett disco? Då är det på tiden att det blir åtgärdat. I den här artikeln delar vi därför med oss av våra mest hjälpsamma tips när det kommer till just belysning i badrum! Att tänka på vid byte av belysning i […]

Läs inlägget »

Succé för våra nya VVS-tjänster

Den 7 april 2022 lanserade IKEA i Kungens Kurva och Barkarby fasta priser på installation av badrumsinredning, handfat, kranar och duschväggar med oss. Det innebär att kunder som handlar kan få en komplett lösning med oss som installatör till ett oslagbart pris. Våra installationstjänster har marknadsmässiga priser men inredningen och kranarna ligger ofta på under […]

Läs inlägget »

Ge badrummet ett lyft med små medel

En badrumsrenovering behöver inte kosta skjortan. Jobba med det du har och investera i några snygga badrumsmöbler. Med vackra detaljer och smart badrumsförvaring får du ditt badrum att kännas både nytt och lyxigt.  Det absolut viktigaste att tänka på när du planerar ditt badrum är badrumsförvaring. Smarta förvaringslösningar där alla prylar har sin bestämda plats […]

Läs inlägget »