/ Fixarbloggen / Fixarbloggen / Vi hjälper dig med PC-support i Stockholm

Vi hjälper dig med PC-support i Stockholm

Datorer är fantastiska ting som gör det möjligt för oss att kommunicera med andra, njuta av underhållning och hålla oss uppdaterade med de senaste nyheterna. Bara för att nämna några. Som all teknik så händer det ibland att datorer strular och därav inte fungerar som de ska. Tursamt nog så hjälper vi på Hemfixarna dig med PC-support i hela Stockholm! 

Innehåll

  • Vanliga datorproblem
  • Ta hjälp av Hemfixarna
Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Vanliga datorproblem

Det finns en mängd olika anledningar till varför datorer går sönder eller börjar strula. Ibland beror felet helt enkelt på datorns ålder och företer sig alltså helt normalt. I andra fall kan det handla om vårdslös hantering eller också om att man blivit utsatt för en hacker-/virus-attack.

Beroende på felets orsak och omfattning kan det ibland åtgärdas och ibland inte. För att ta reda på detta gäller det först och främst att lokalisera problemet. Något som kan vara lättare sagt än gjort. Nedan delar vi däremot med oss av några vanliga datorproblem som vi på Hemfixarna ofta stöter på:

1. Virus – Att ens dator blir infekterad av ett virus är inte alls ovanligt. Det är nämligen någonting som kan hända vem som helst. Även den som har ett virusskydd och tror sig vara varsam. Några vanliga tecken på att din dator blivit drabbad av ett virus är:

  • Att den plötsligt blivit väldigt långsam
  • Att program öppnas, stängs eller försvinner
  • Att det ständigt dyker upp konstiga pop-up fönster

För att lära dig fler vanliga symptom på datorvirus, kan du med fördel läsa vår tidigare artikel ”Tecken på att du bör lämna in din dator för virus”.

2. Datorn kan inte ansluta till trådlöst nätverk – Ett annat vanligt problem som många stöter på är att deras dator inte kan anslutas till ett trådlöst nätverk. Någonting som antingen kan bero på dator- eller routerfel. Fler möjliga orsaker och lösningar på problemet hittar du i vår tidigare artikel ”Varför kan inte datorn ansluta till trådlöst nätverk?”.

3. Det finns inget ljud i datorn – Att lyssna på musik, kolla på film eller samtala med andra är vanliga saker som många gör med sin dator. Ibland händer det däremot att ljudet försvinner. Det vill säga att högtalarna inte ger ifrån sig något ljud. Likt ovanstående problem kan det ha en mängd olika orsaker och lösningar. Mer information om detta hittar du i vår tidigare artikel ”Inget ljud i datorn? Så löser du det!”.

4. Datorn startar inte – Ytterligare ett vanligt förekommande problem är att ens dator helt enkelt inte startar. Även detta kan bero på en mängd olika saker, varav några utav dem du hittar i vår artikel ”Datorn startar inte när jag trycker på knappen”.

5. Hårddisken kraschar – Sist men inte brukar vi ofta stöta på personer vars datorhårddiskar har kraschat. Något som för de flesta är förödande med tanke på att man oftast sparar bilder, dokument och andra viktiga filer på sin dator. Har du också råkat ut för detta så hittar du möjliga lösningar i vår artikel ”Rädda data från trasig hårddisk”.

Här kan du få hjälp!Boka en Fixare »

Ta hjälp av Hemfixarna

Har du också råkat ut för något av ovanstående datorproblem? Då kan du med fördel vända dig till oss på Hemfixarna. Vi erbjuder snabb, personlig och proffsig PC-support i hela Stockholm.

Våra fixare har omfattande kunskaper om allt som rör Mac- och PC-datorer, vilket inkluderar allt ifrån virusrensning till dataräddning. När du väljer att ta hjälp av oss kommer en av våra kunniga fixare hem till dig, undersöker problemet och tar därefter de åtgärder som krävs för att åtgärda det. Hos oss är du i trygga händer!